TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Никола Рилкоски: На ДИК му се натура проблем со евентуални предвремени избори

Н.Македонија - 09.02.2014

Доколку се случи предвремени парламентарни избори да отпочнат во вториот круг на претседателските избори, тогаш пред нас се јавува еден сериозен проблем, вели Никола Рилкоски, претседател на ...

ДИК:Нa сме подготвени за заеднички претседателски и парламентарни избори !

Локално - 09.02.2014

Подготовките во Државната изборна комисија (ДИК), барем до овој момент, се одвиваат најнормално. И пред да се објави датумот за почеток на претседателските избори, ДИК преземаше свои дејствија за што ...

Рилкоски – Паралелни избори проблем за ДИК

Р.С.Европа - 09.02.2014

Доколку се случи предвремени парламентарни избори да отпочнат во вториот круг на претседателските избори, тогаш пред нас се јавува еден сериозен проблем, вели Никола Рилкоски, претседател на ...

Рилкоски: Нема да подлегнам на политички притисоци

Lider - 08.02.2014

Државната изборна комисија селата своја енергија сега ја насочува кон непречено организирање на претседателските избори и се додека нема официјални информации за евентуални предвремени парламентарни ...

Никола Рилкоски: Нема да подлегнам на политички притисоци и влијанија

Press24 - 08.02.2014

Државната изборна комисија селата своја енергија сега ја насочува кон непречено организирање на претседателските избори и се додека нема официјални информации за евентуални предвремени парламентарни ...

Никола Рилкоски: Нема да подлегнам на политички притисоци и влијанија

Економски - 09.02.2014

Државната изборна комисија целата своја енергија сега ја насочува кон непречено организирање на претседателските избори и се додека нема официјални информации за евентуални предвремени парламентарни ...

Фер избори се кога губитникот не ги оспорува резултатите

Н.Македонија - 08.02.2014

Измените во Изборниот и во Кривичниот законик, промената на претседателот на Државната изборна комисија и политичкиот дијалог што го воспоставија партиите можат да нѐ донесат од оцената „ефективни“ ...

Предвремени парламентарни избори би предизвикале проблеми

Р.С.Европа - 07.02.2014

Предвремени парламентарни избори заедно со претседателските би биле сериозен проблем за ДИК. Ако има двојни избори политичкиот амбиент во државата ќе станува се потензичен, велат аналитичарите.

Рилкоски: Се враќа довербата во Избирачкиот список

Сител - 07.02.2014

Граѓаните сè повеќе му веруваат на Избирачкиот список, проценија вчера претседателот на Државната изборна комисија Никола Рилкоски кој доаѓа од редовите на опозицијата, меѓународни експерти од ...

Се зголемува бројот на гласачките места

Lider - 06.02.2014

Бројот на избирачките места во земјата од претстојните претседателски избори се зголемува за 504, така што нивниот број ќе изнесува 3.480. Досега гласањето се спроведуваше на 2.976 гласачки места.