TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Српскиот јазик како изборен предмет од оваа година се враќа во основните училишта

Вечер - 22.07.2019

Една од заложбите на Управата за јазици која од оваа учебна година ќе стане реалност е изучување на српскиот и турскиот јазик во основните училишта како изборни предмети. Освен ова, Управата која е формирана во 2002 година досега има имплементирано ...

Летна школа по мајчин јазик за децата од дијаспората

MTM - 22.07.2019

Во наредните седум дена, 50 деца од Шведска, Германија, Австрија, Данска, Хрватска, Швајцарија и други земји ќе имаат можност заедно да учат, другаруваат и да ја запознат македонската историја, традиција, култура и јазик.

Летна школа по мајчин јазик за децата од дијаспората

24Инфо - 22.07.2019

Во наредните седум дена, 50 деца од Шведска, Германија, Австрија, Данска, Хрватска, Швајцарија и други земји ќе имаат можност заедно да учат, другаруваат и да ја запознат македонската историја, традиција, култура и јазик.

Деца од дијаспората ова лето ќе го учат македонскиот јазик и култура

Фокус - 22.07.2019

Во наредните седум дена, 50 деца од Шведска, Германија, Австрија, Данска, Хрватска, Швајцарија и други земји ќе имаат можност заедно да учат, другаруваат и да ја запознат македонската историја, традиција, култура и јазик.

Летна школа по мајчин јазик за децата од дијаспората

Сител - 22.07.2019

Во наредните седум дена, 50 деца од Шведска, Германија, Австрија, Данска, Хрватска, Швајцарија и други земји ќе имаат можност заедно да учат, другаруваат и да ја запознат македонската историја, традиција, култура и јазик.

Летна школа по мајчин јазик за децата од дијаспората

Опсервер - 22.07.2019

Во наредните седум дена, 50 деца од Шведска, Германија, Австрија, Данска, Хрватска, Швајцарија и други земји ќе имаат можност заедно да учат, другаруваат и да ја запознат македонската историја, традиција, култура и јазик.

Педесет деца од дијаспората дојдоа во Охрид да учат за историјата, јазикот и културата

+инфо - 22.07.2019

Во наредните седум дена, 50 деца од Шведска, Германија, Австрија, Данска, Хрватска, Швајцарија и други земји ќе имаат можност заедно да учат, другаруваат и да ја запознат македонската историја, традиција, култура и јазик.

Децата од дијаспората неделава ќе имаат можност учествуваат на традиционалната Летна школа

MakPress - 22.07.2019

Во наредните седум дена, 50 деца од Шведска, Германија, Австрија, Данска, Хрватска, Швајцарија и други земји ќе имаат можност заедно да учат, другаруваат и да ја запознат македонската историја, традиција, култура и јазик.