TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Турција им забрани реклами на Твитер, Пинтерест и Перископ, се соочуваат со милионски казни

Канал5 - 19.01.2021

Социјалните мрежи Twitter и Pinterest и стриминг апликацијата Periscope не смеат да потпишуваат нови договори за рекламирање во Турција, пред да ја исполнат законската обврска за отворање претставништва во таа земја.

Турските власти им забранија на Твитер, Пинтерест и Перископ нови договори за огласување

МКД - 19.01.2021

Социјалните мрежи Твитер и Пинтерест и апликацијата за стриминг Перископ не смеат да склучуваат нови договори за огласување во Турција, пред исполнувањето на законската обврска за отворање претставништва во таа земја, одлучи турскиот регулатор.