TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Скопскиот маратон поместен за 4. мај

SportMedia - 12.02.2019

Скопскиот маратон поместен е за еден ден наназад, односно ќе се одржи на 4-ти мај (сабота), наместо предвидниот датум 5-ти мај (недела). Причината за ваквото поместување се претседателските избори.

Скопскиот маратон преместен на 4 мај за да не се совпадне со изборите

Сакам да кажам - 12.02.2019

Визер ер Скопскиот маратон за првпат ќе се трча во сабота, откако организаторите беа принудени да го поместат терминот поради претседателските избори. Место на 5 мај, маратонот ќе се одржи ден порано, за да не се совпадне со изборите.

Виз Ер Скопски маратон годинава ќе се одржи на 4-ти мај, датумот е поместен поради одржување на претседателските избори

Женски магазин - 12.02.2019

Oрганизаторите одлучија годинава заради организациските и логистичките проблеми кои можат да настанат со поклопувањето на датумот со претседателските избори во државата, трката наместо на 5-ти мај да се одржи на 4-ти мај Поради одржување на ...

ДАТУМОТ ПОМЕСТЕН: Виз Ер Скопски маратон годинава ќе се одржи на 4-ти мај

Фактор - 12.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржување на 15-то издание на Виз Ер Скопски маратон, 5-ти мај 2019, и неможноста во ист ден со изборите да се одржи и маратонот, организаторите, Сојуз на ...

Претседателските избори го поместија Скопскиот маратон

Sport 1 - 12.02.2019

Овогодинешното издание на Скопскиот маратон ќе се одржи на 4 мај, еден ден порано од претходно предвидениот датум. Организаторите на оваа голема спортска манифестација се одлучија на ваков чекор, бидејќи маратонот се поклопува со одржувањето на ...

Поради претседателските избори поместен датумот на „Виз Ер скопски маратон“

24Инфо - 12.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржување на 15. издание на „Виз Ер скопски маратон“, 5 мај, организаторите донесоа одлука овогодинешниот маратон да се помести за еден ден порано, ...

Скопски маратон се одложува за сабота (4 мај) поради одржување на претседателските избори

Република - 12.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржување на 15-то издание на Виз Ер Скопски маратон, 5-ти мај 2019, и неможноста во ист ден со изборите да се одржи и маратонот, организаторите, Сојуз на ...

„Виз ер“ Скопски маратон годинава ќе се одржи на 4 мај, датумот е поместен поради одржување на претседателските избори

еМагазин - 12.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржување на 15. издание на Виз Ер Скопски маратон, 5 мај 2019, и неможноста во ист ден со изборите да се одржи и маратонот, организаторите, Сојуз на ...

Виз Ер Скопскиот маратон се поместува за во сабота, 4-ти мај

А1 On - 12.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржување на 15-то издание на Виз Ер Скопски маратон, 5-ти мај 2019, и неможноста во ист ден со изборите да се одржи и маратонот, организаторите, Сојуз на ...

Поместен датумот на „Визер – Скопски маратон“ поради претседателските избори

Макфакс - 12.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржувањето на 15. издание на „Визер – Скопски маратон“, 5 мај, организаторите донесоа одлука годинешниот маратон да се помести еден ден порано, односно ...

Виз Ер Скопски маратон годинава ќе се одржи на 4-ти мај, датумот е поместен поради одржување на претседателските избори

Smartportal - 12.02.2019

Скопје, (1 2 .02.2019) Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржување на 15-то издание на Виз Ер Скопски маратон, 5-ти мај 2019, и неможноста во ист ден со изборите да се одржи и маратонот, ...

Скопски маратон се поместува поради одржување на претседателските избори

Скопје инфо - 12.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржување на 15-то издание на Виз Ер Скопски маратон, 5-ти мај 2019, и неможноста во ист ден со изборите да се одржи и маратонот, организаторите, Сојуз на ...

Виз Ер Скопски маратон ќе се трча на 4. мај, го претркаа претседателските избори

+инфо - 12.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржување на 15-то издание на Виз Ер Скопски маратон, 5-ти мај 2019, и неможноста во ист ден со изборите да се одржи и маратонот, организаторите, Сојуз на ...

Виз Ер Скопски маратон годинава ќе се одржи на 4-ти мај, датумот е поместен поради одржување на претседателските избори

Црнобело - 12.02.2019

Oрганизаторите одлучија годинава заради организациските и логистичките проблеми кои можат да настанат со поклопувањето на датумот со претседателските избори во државата, трката наместо на 5-ти мај да се одржи на 4-ти маj.

Скопскиот маратон поместен за 4 мај

Н.Македонија - 12.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржување на 15-то издание на Виз Ер Скопски маратон, 5-ти мај 2019, и неможноста во ист ден со изборите да се одржи и маратонот, организаторите, Сојуз на ...

Скопскиот маратон поместен за 4 мај, причина претседателските избори

24 Вести - 12.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржување на 15-то издание на Виз Ер Скопски маратон, 5-ти мај 2019, и неможноста во ист ден со изборите да се одржи и маратонот, организаторите, Сојуз на ...

Поместен датумот на „Визер – Скопски маратон“ поради претседателските избори

Точка - 12.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржувањето на 15. издание на „Визер – Скопски маратон“, 5 мај, организаторите донесоа одлука годинешниот маратон да се помести еден ден порано, односно ...

Скопскиот Виз ер маратон ќе се одржи на 4-ти мај

Канал5 - 12.02.2019

„Датумот на Виз Ер Скопски маратон ние секогаш го одредуваме една година пред одржување на трката, тоа е една од нашите обврски кои ги имаме спрема меѓународните асоцијации ИААФ и АИМС. Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе ...

Претседателските избори го забрзаа одржувањето на Скопскиот маратон

Независен - 12.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржување на 15-то издание на Виз Ер Скопски маратон, 5-ти мај 2019, и неможноста во ист ден со изборите да се одржи и маратонот, организаторите, Сојуз на ...

Скопскиот маратон поместен за 4 мај

Слободен Печат - 12.02.2019

- Не можевме да предвидиме дека на денот на одржување на 15-тиот Виз Ер Скопски маратон може да се одржат избори во државата. Затоа одлучивме после официјалното распишување на претседателските избори од страна на претседателот на Собранието, да го ...

Претседателските избори го менуваат датумот на одржување на „Скопскиот Виз-ер маратон“

Екипа - 12.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржување на 15-то издание на Виз Ер Скопски маратон, 5. мај 2019, и неможноста во ист ден со изборите да се одржи и маратонот, организаторите, Сојуз на ...

Скопскиот маратон поместен за 4 мај поради претседателските избори

Сител - 12.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржување на 15-то издание на Виз Ер Скопски маратон, 5-ти мај 2019, и неможноста во ист ден со изборите да се одржи и маратонот, организаторите, Сојуз на ...

Скопскиот маратон преместен на 4-ти мај поради претседателските избори

Радио МОФ - 12.02.2019

Организаторите на Виз Ер Скопскиот маратон одлучија овогодишниот маратон да се одржи на 4-ти мај поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се совпаднеше со првичниот датум (5-ти мај).

Претседателските ја променија датата на одржување на скопскиот маратон

Спортски - 12.02.2019

Виз Ер Скопски маратон годинава ќе се одржи на 4-ти мај, датумот е поместен поради одржување на претседателските избори Oрганизаторите одлучија годинава заради организациските и логистичките проблеми кои можат да настанат со поклопувањето на датумот ...

Виз Ер Скопски маратон годинава ќе се одржи на 4-ти мај

Friday.mk - 13.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржување на 15-то издание на Виз Ер Скопски маратон, 5-ти мај 2019, и неможноста во ист ден со изборите да се одржи и маратонот, организаторите, Сојуз на ...

Поради претседателските избори: Скопскиот атлетски маратон ќе се одржи еден ден порано

Вечер - 13.02.2019

Поради одржување на претседателските избори, чиј втор круг ќе се поклопи со првичниот датум на одржување на 15-то издание на Виз Ер Скопски маратон, 5. мај 2019, и неможноста во ист ден со изборите да се одржи и маратонот, организаторите, Сојуз на ...