TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Странците не инвестираат, мерките да стартуваат што побрзо или и 2018-та ќе биде изгубена за странски инвестиции

Алфа - 13.02.2018

Нула странски инвестиции годинава. Никаков или минимален ефект врз потенцијалните нови странски инвеститори ќе имаат мерките кои владата ги определи во „Планот за економски раст“. Нула странски инвестиции годинава.

ВИДЕО: Заев во Турција ги фалеше мерките за привлекување на странски инвестиции на ВМРО-ДПМНЕ

Курир - 13.02.2018

Верувајте досега во Македонија во последните неколку години имаме повеќе од 27-8 странски инвеститори од кои што голем дел се турски компании, сите се задоволни од начинот на работење и соработка во Република Македонија, рече Заев на бизнис форумот ...

(ВИДЕО) Премиерот во Турција ги фалеше мерките за привлекување на инвестиции од претходната македонска Влада

Поглед - 13.02.2018

Верувајте досега во Македонија во последните неколку години имаме повеќе од 27-8 странски инвеститори од кои што голем дел се турски компании, сите се задоволни од начинот на работење и соработка во Република Македонија, рече Заев на бизнис форумот ...

Албанија регионален лидер во привлекување странски инвестиции

Алсат-М - 12.02.2018

Реформите што ги спроведува Владата во полза на бизнис климата и позицијата на Албанија како важна порта кон источноевропските и балканските земји и помогнаа на земјата да привлече околу 13 отсто од странските инвестиции во регионот.