TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Британија нема да именува свој комесар за Европската комисија

Р.С.Европа - 14.11.2019

Одлуката на Велика Британија да не именува свој кандидат за комесар, може да предизвика одложување на формирањето на новиот состав на Европската комисија. Од ЕУ денеска потврдија дека британските власти рекле дека нема да предложат свој кандидат за ...

Претседателката на ЕК бара од Лондон да номинира еврокомесар

Слободен Печат - 14.11.2019

Британските закони не дозволуваат назначување на високи функционери во меѓународни организации во предизборен период. Британскиот амбасадор при ЕУ, Тим Бероу, ја известил Европската Комисија дека Лондон нема да понуди британски еврокомесар пред 12 ...

Европскиот начин на живот веќе нема да се „штити“, туку ќе се „промовира“

МКД - 13.11.2019

Новоизбраната претседателка на Европската комисија, Урсула фон дер Леен, реши да го смени името на ресорот што досега креваше најголема прашина, така што новото име ќе биде „Промовирање на европскиот начин на живот“, наместо досегашното „Заштита на ...

Лондон нема да номинира еврокомесар пред изборите

Курир - 14.11.2019

Британскиот амбасадор при ЕУ, Тим Бероу, ја известил Европската Комисија дека Лондон нема да понуди британски еврокомесар пред 12 декември, пренесуваат медиумите. Избраната претседателка на ЕК, Урсула фон дер Лајен, побара од британската Влада да ...

Лондон нема да номинира еврокомесар пред изборите

Опсервер - 14.11.2019

Британскиот амбасадор при ЕУ, Тим Бероу, ја известил Европската Комисија дека Лондон нема да понуди британски еврокомесар пред 12 декември, пренесуваат медиумите. Избраната претседателка на ЕК, Урсула фон дер Лајен, побара од британската Влада да ...

Лондон нема да номинира еврокомесар пред изборите

А1 On - 14.11.2019

Британскиот амбасадор при ЕУ, Тим Бероу, ја известил Европската Комисија дека Лондон нема да понуди британски еврокомесар пред 12 декември, пренесуваат медиумите. Избраната претседателка на ЕК, Урсула фон дер Лајен, побара од британската Влада да ...

Лондон нема да номинира еврокомесар пред изборите

Вечер Прес - 14.11.2019

Британскиот амбасадор при ЕУ, Тим Бероу, ја известил Европската Комисија дека Лондон нема да понуди британски еврокомесар пред 12 декември, пренесуваат медиумите. Избраната претседателка на ЕК, Урсула фон дер Лајен, побара од британската Влада да ...

Лондон нема да номинира еврокомесар пред изборите

Телма - 14.11.2019

Британскиот амбасадор при ЕУ, Тим Бероу, ја известил Европската Комисија дека Лондон нема да понуди британски еврокомесар пред 12 декември, пренесуваат медиумите. Избраната претседателка на ЕК, Урсула фон дер Лајен, побара од британската Влада да ...

Лондон нема да номинира еврокомесар пред изборите

+инфо - 14.11.2019

Британскиот амбасадор при ЕУ, Тим Бероу, ја известил Европската Комисија дека Лондон нема да понуди британски еврокомесар пред 12 декември, пренесуваат медиумите. Избраната претседателка на ЕК, Урсула фон дер Лајен, побара од британската Влада да ...

Велика Британија: Лондон нема да номинира еврокомесар пред изборите

Денешен - 14.11.2019

Британскиот амбасадор при ЕУ, Тим Бероу, ја известил Европската Комисија дека Лондон нема да понуди британски еврокомесар пред 12 декември, пренесуваат медиумите. Избраната претседателка на ЕК, Урсула фон дер Лајен, побара од британската Влада да ...

Лондон нема да номинира еврокомесар пред изборите

ММС - 14.11.2019

Британскиот амбасадор при ЕУ, Тим Бероу ја известил Европската комисија дека Лондон нема да понуди британски еврокомесар пред 12 декември – јави Медиумската информативна агенција. Лондон нема да номинира еврокомесар пред изборите Избраната ...

Лондон нема да номинира еврокомесар пред изборите

MakPress - 14.11.2019

Британскиот амбасадор при ЕУ, Тим Бероу, ја известил Европската Комисија дека Лондон нема да понуди британски еврокомесар пред 12 декември, пренесуваат медиумите. Избраната претседателка на ЕК, Урсула фон дер Лајен, побара од британската Влада да ...

Поради изборите Британија нема да именува свој комесар за Европската комисија

Алсат-М - 14.11.2019

Одлуката на Велика Британија да не именува свој кандидат за комесар, може да предизвика одложување на формирањето на новиот состав на Европската комисија. Од ЕУ денеска потврдија дека британските власти рекле дека нема да предложат свој кандидат за ...

ЕУ со предупредување до Лондон поради неназначувањето еврокомесар

А1 On - 14.11.2019

Европската комисија денеска испрати писмо со официјално предупредување до Велика Британија, со што почна постапка против неа поради неименувањето кандидат за новиот состав на тоа извршно тело на ЕУ.

ЕК започна постапка против Велика Британија за неназначувањето на еврокомесар

Слободен Печат - 14.11.2019

Лондон има рок до 22 ноември да одговори на писмото. Европската комисија денеска испрати писмо со официјално предупредување до Велика Британија, со што почна постапка против неа поради неименувањето кандидат за новиот состав на тоа извршно тело на ...

ЕУ со предупредување до Лондон поради неназначувањето еврокомесар

+инфо - 14.11.2019

Британскиот амбасадор при ЕУ Тим Бероу вчера ја известил Европската Комисија дека Лондон нема да понуди британски еврокомесар пред 12 декември. Европската комисија денеска испрати писмо со официјално предупредување до Велика Британија, со што почна ...

ЕУ со предупредување до Лондон поради неназначувањето еврокомесар

24Инфо - 14.11.2019

Европската комисија денеска испрати писмо со официјално предупредување до Велика Британија, со што почна постапка против неа поради неименувањето кандидат за новиот состав на тоа извршно тело на ЕУ.

ЕУ со предупредување до Лондон поради неназначувањето еврокомесар

Нова ТВ - 14.11.2019

Европската комисија денеска испрати писмо со официјално предупредување до Велика Британија, со што почна постапка против неа поради неименувањето кандидат за новиот состав на тоа извршно тело на ЕУ.

ЕУ со предупредување до Лондон поради неназначувањето еврокомесар

Вечер Прес - 14.11.2019

Европската комисија денеска испрати писмо со официјално предупредување до Велика Британија, со што почна постапка против неа поради неименувањето кандидат за новиот состав на тоа извршно тело на ЕУ.

ЕУ со предупредување до Лондон поради неназначувањето еврокомесар

Нетпрес - 14.11.2019

Европската комисија денеска испрати писмо со официјално предупредување до Велика Британија, со што почна постапка против неа поради неименувањето кандидат за новиот состав на тоа извршно тело на ЕУ.

EУ со предупредување до Лондон поради неназначувањето еврокомесар

MakPress - 15.11.2019

Европската комисија денеска испрати писмо со официјално предупредување до Велика Британија, со што почна постапка против неа поради неименувањето кандидат за новиот состав на тоа извршно тело на ЕУ.

ЕУ со предупредување до Лондон поради неназначувањето еврокомесар

Опсервер - 15.11.2019

Европската комисија денеска испрати писмо со официјално предупредување до Велика Британија, со што почна постапка против неа поради неименувањето кандидат за новиот состав на тоа извршно тело на ЕУ.

ЕУ со предупредување до Лондон поради неназначувањето еврокомесар

Либертас - 15.11.2019

Европската комисија денеска испрати писмо со официјално предупредување до Велика Британија, со што почна постапка против неа поради неименувањето кандидат за новиот состав на тоа извршно тело на ЕУ.

ЕУ со предупредување до Лондон поради неназначувањето еврокомесар

CivilMedia - 15.11.2019

Европската комисија денеска испрати писмо со официјално предупредување до Велика Британија, со што почна постапка против неа поради неименувањето кандидат за новиот состав на тоа извршно тело на ЕУ.