TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пред Водици Царовска ги предупреди градинките да не организираат верски обреди

Сакам да кажам - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика непосредно пред верскиот празник Водици или Богојавление, ги предупреди детските градинки дека е забрането политичко или верско организирање на деца.

МТСП: Верското организирање на децата во градинките е забрането

Мета - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) соопшти дека со допис ги предупредило детските градинки дека со закон е забрането верското или политичкото организирање и дејствување на децата во градинките.

МТСП ги повика градинките да го почитуваат Законот за заштита на децата

Фактор - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика испрати Допис до Јавните установи за деца-детски градинки во кој потсетува на одредби од Законот за заштита на децата. Имено, Министерството за труд и социјална политика ги потсетува градинките на ...

МТСП: Директорите на градинките се одговорни за вработување и распределување на кадарот

А1 On - 15.01.2018

Министерството за труд и социјална политика реагира на денешната прес-конференција на Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“. „Во врска со прес конференцијата на Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“ и родители на деца од градинката „Кочо ...

Царовска: Казна од 1000 евра за верско организирање на децата за Водици

Република - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика непосредно пред големиот верски празник Водици во петок, предупреди дека е забрането политичко или верско организирање на деца. Од министерството соопштуваат дека е испратен допис до детски градинки како ...

МТСП: Верското организирање на децата во градинките е забрането

Sky - 16.01.2018

МТСП: Верското организирање на децата во градинките е забрането Министерството за труд и социјална политика (МТСП) соопшти дека со допис ги предупредило детските градинки дека со закон е забрането верското или политичкото организирање и дејствување ...

МТСП: Градинките да го почитуваат Законот за заштита на децата

А1 On - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика испрати Допис до Јавните установи за деца-детски градинки во кој потсетува на одредби од Законот за заштита на децата. Имено, Министерството за труд и социјална политика ги потсетува градинките на ...

МТСП: Вработувањето и распределувањето на кадарот е во надлежност на општините и директорите на градинките

МКД - 15.01.2018

Од Министерството за труд и социјална политика реагираат на прес-конференцијата на Првата детска амбасада во светот ,,Меѓаши'' и родители на деца од градинката ,,Кочо Рацин'' и велат дека надлежноста на Министерството за труд и социјална политика е ...

МТСП: Верското организирање на децата во градинките е забрането

Локално - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) соопшти дека со допис ги предупредило детските градинки дека со закон е забрането верското или политичкото организирање и дејствување на децата во градинките.

МТСП: Во градинките децата да не се злоупотребуваат за политичко и верско организирање, ќе се плаќа 1.000 евра казна

Фокус - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика ги потсетува градинките на одредбата од Законот за заштита на децата (член 12, став (4) ) со која „се забранува злоупотреба на децата поради политичко или верско организирање и дејствување“, а која одреба ...

МТСП: Распределувањето на кадрите во градинките е надлежност на општините...

Н.Македонија - 15.01.2018

МТСП: Распределувањето на кадрите во градинките е надлежност на општините Министерството за труд и социјална политика само дава согласност за вработување, а вработувањето и распределување на кадарот е во надлежност на општините, односно на ...

МТСП до градинките: Политичко и верско организирање на децата е забрането

Канал5 - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика испратило допис до детските градинки во кој ги предупредува дека согласно Законот за заштита на децата, забранета е нивна злоупотреба поради политичко или верско организирање и дејствување.

МТСП: Ние сме надлежни за вработување, а не за распределување на кадарот

+инфо - 15.01.2018

Вработување и распределување на кадарот е во надлежност на општините, односно на директорите на установите за детска заштита, објаснува министерството Надлежноста на Министерството за труд и социјална политика е во делот на давање согласност за ...

МТСП до градинките: Политичко и верско организирање на децата е забрането

+инфо - 16.01.2018

Ваквото организирање и дејствување потсетуваат од МТСП е прекршок и се казнува со глоба од 1.000 евра. Министерството за труд и социјална политика испратило допис до детските градинки во кој ги предупредува дека согласно Законот за заштита на ...

МТСП: Вработувањето на кадарот е во надлежност на општините и директорите на градинките

Нетпрес - 15.01.2018

Од Министерството за труд и социјална политика реагираат на прес конференцијата на Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“, и родители на деца од градинката ,,Кочо Рацин” и велат дека надлежноста на Министерството за труд и социјална политика е во ...

МТСП: Градинките да го почитуваат Законот за заштита на децата

Слободен Печат - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика испрати Допис до Јавните установи за деца-детски градинки во кој потсетува на одредби од Законот за заштита на децата. Имено, Министерството за труд и социјална политика ги потсетува градинките на ...

МТСП: Распределувањето на кадрите во градинките е надлежност на општините, односно директорите

Либертас - 15.01.2018

Министерството за труд и социјална политика реагира на денешната прес-конференција на Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“. „Во врска со прес конференцијата на Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“ и родители на деца од градинката „Кочо ...

МТСП ги потсетува градинките дека е забрането политичко и верско агитирање

Радио МОФ - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика испрати Допис до Јавните установи за деца-детски градинки во кој ги потсетува на одредбата од Законот за заштита на децата (член 12, став (4) ) со која „се забранува злоупотреба на децата поради политичко ...

МТСП: Вработувањето на кадарот е во надлежност на општините и директорите на градинките

Точка - 15.01.2018

Од МТСП реагираат на прес конференцијата на Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“, и родители на деца од градинката „Кочо Рацин” и велат дека надлежноста на Министерството за труд и социјална политика е во делот на давање согласност за ...

МТСП до градинките: Политичко и верско организирање на децата е забрането...

Н.Македонија - 16.01.2018

МТСП до градинките: Политичко и верско организирање на децата е забрането Министерството за труд и социјална политика испратило допис до детските градинки во кој ги предупредува дека согласно Законот за заштита на децата, забранета е нивна ...

МТСП: Распределувањето на кадрите во градинките е надлежност на општините, односно директорите

Press24 - 15.01.2018

По денешната прес-конференција на Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“, која смета дека правата на децата од градинката „Кочо Рацин“ во Скопје се повредени, кога без најава и образложение им е променета воспитувачката од страна на новата в.д ...

Министерството ги предупредува градинките: Казната за политичко и верско организирање на децата е илјада евра

Макфакс - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) денеска упати допис до детските градинки во кој потсетува на некои одредби од Законот за заштита на децата. Оттаму ги потсетуваат градинките на одредбата од Законот со која „се забранува злоупотреба ...

МТСП: Вработувањето на кадарот е во надлежност на општините и директорите на градинките

Република - 15.01.2018

Од Министерството за труд и социјална политика реагираат на прес конференцијата на Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“, и родители на деца од градинката ,,Кочо Рацин” и велат дека надлежноста на Министерството за труд и социјална политика е во ...

МТСП до градинките: Да се почитува Законот за заштита на децата и забраната за политичко и верско организирање на ...

Академик - 16.01.2018

Mинистерството за труд и социјална политика испрати допис до јавните установи за деца – детските градинки, во кој потсетува на одредби од Законот за заштита на децата. „Имено, Министерството за труд и социјална политика ги потсетува градинките на ...

Министерството ги предупредува градинките: Казната за политичко и верско организирање на децата е илјада евра

Вечер - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) денеска упати допис до детските градинки во кој потсетува на некои одредби од Законот за заштита на децата. Оттаму ги потсетуваат градинките на одредбата од Законот со која „се забранува злоупотреба ...

Градинките ќе бидат казнети ако верски или политички ги индоктринираат децата

AKO - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика испрати Допис до Јавните установи за деца-детски градинки во кој потсетува на одредби од Законот за заштита на децата. Имено, Министерството за труд и социјална политика ги потсетува градинките на ...

Министерството ги предупредува градинките: Казната за политичко и верско организирање на децата е илјада евра

Точка - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) денеска упати допис до детските градинки во кој потсетува на некои одредби од Законот за заштита на децата. Оттаму ги потсетуваат градинките на одредбата од Законот со која „се забранува злоупотреба ...

МТСП до градинките: Казната за политичко и верско организирање на децата е илјада евра

Денар - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) денеска упати допис до детските градинки во кој потсетува на некои одредби од Законот за заштита на децата. Оттаму ги потсетуваат градинките на одредбата од Законот со која „се забранува злоупотреба ...

МТСП до градинките: Казната за политичко и верско организирање на децата е илјада евра

ТВ21 - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) денеска упати допис до детските градинки во кој потсетува на некои одредби од Законот за заштита на децата. Оттаму ги потсетуваат градинките на одредбата од Законот со која „се забранува злоупотреба ...

МТСП до градинките: Политичко и верско организирање на децата е забрането

Либертас - 16.01.2018

Министерството за труд и социјална политика испратило допис до детските градинки во кој ги предупредува дека согласно Законот за заштита на децата, забранета е нивна злоупотреба поради политичко или верско организирање и дејствување.

МТСП ги предупреди градинките да не ги злоупотребуваат децата за верски обреди

Kumanovo News - 16.01.2018

„Министерството за труд и социјална политика испрати допис до детските градинки во кој потсетува на одредби од Законот за заштита на децата, со која се забранува злоупотреба на децата поради политичко или верско организирање и дејствување, а која ...