TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Леденото момче: Ова дете изодува по 5 километри во смрзнувачки услови за да стигне на училиште

Кафе пауза - 13.01.2018

Пред некое време, 8-годишно момче од Кина изодело околу 5 километри за да стигне до неговото основно училиште во градот Ксинџи во областа Јунан за да прави тест. Температурите надвор изнесувале -9 степени Целзиусови! Откако неговата приказна стана ...

И додека вие избегнувате тестови, момче од Кина пешачело 5 километри на -9C за да полага тест

Факултети - 13.01.2018

Осумгодишно момче од Кина пешачело речиси 5 километри за да ги направи завршните тестови на училиште. Фу Хенг, директорот на основното училиште, не можел да им поверува на своите очи бидејќи по пристигнувањето, наместо веѓи и коса, ученикот имал ...

Немате право да се жалите дека ви е ладно: Замрзнато момче пешачело 5 km на -9⁰С за да стигне на тест

Црнобело - 12.01.2018

9-годишно момче од Кина, пешачело околу 4.8 km до неговото училиште на -9⁰С за да прави тест. Малечкото момче живее далеку од училиштето, во сиромашни услови, па патот кој го поминува е многу исцрпувачки, но сепак тој е многу позитивен и успева ...

ГАЛЕРИЈА: Леденото момче – Ова дете изодува по 5 километри во смрзнувачки услови за да стигне на училиште

Либертас - 14.01.2018

Пред некое време, 8-годишно момче од Кина изодело околу 5 километри за да стигне до неговото основно училиште во градот Ксинџи во областа Јунан за да прави тест. Температурите надвор изнесувале -9 степени Целзиусови! Откако неговата приказна стана ...