TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Редовно ја приведуваат, но Џејн Фонда привлекува сè повеќе луѓе на протестите против климатски промени

Сакам да кажам - 09.11.2019

Иако неколку пати беше приведувана, холивудската легенда Џејн Фонда не се откажува и привлекува сѐ повеќе луѓе на протестите против климатски промени, што секој петок почнаа да се одржуваат во Вашингтон.

Тројно зголемена употребата на „климатски протести“

+инфо - 09.11.2019

Познатиот речник Колинс го прогласи „климатски протести“ за збор на годината за 2019, посочувајќи дека употребата на терминот тројнo се зголемила во текот на изминатата година. Компанијата со седиште во Глазгов анализирала Интернт страници, дневни ...

Човештвото пред климатска криза, предупредија 11.000 научници ширум светот

Кумановски м. - 09.11.2019

Човештвото се соочува со „климатска криза“, според драматичното предупредување од повеќе од 11.000 научници од 153 земји, во кое се повикува да се ублажи и да се смени климатската криза. Меѓународната федерација на научници и истражувачи ...

Климатски штрајк – збор на годината за 2019

Радио МОФ - 08.11.2019

Во година кога протести против климатската криза се одржуваа од Авганистан па сѐ до Виетнам, демонстрациите на „Extinction Rebellion“ го блокираа сообраќајот во големите градови и Грета Тунберг ги повика младите луѓе да ги напуштат часовите и да се ...

Откриен најчесто користениот збор за 2019 година

Локално - 08.11.2019

Со засилувањето на проестите за климатските промени ширум светот Collins Dictionary го прогласи, по свој избор, зборот „климатски протести“ за најупотребуван во 2019 година, посочувајќи дека употребата на тој термин е двојно зголемена во однос на ...

„Климатски протести“ прогласен за израз на годината

+инфо - 08.11.2019

Поради сè почестите климатски протести ширум светот, уредувачите на „Речникот на Колин“ го прогласи изразот „климатски протести“ за збор на оваа 2019 година. Уредувачката куќа со седиште во Глазгов, Шкотска, анализирале дел од светскиот печат, ...

Италија воведува задолжително изучување на климатските промени во училиштата

Иновативност - 08.11.2019

Италија воведува задолжително изучување на климатските промени во училиштата. Почнувајќи од септември идната година 33 часа во годината децата ќе учат за климатските промени и проблеми. Тоа е речиси еден час неделно.

„Климатски протести“ прогласен за израз на годината

Сител - 08.11.2019

Поради сè почестите климатски протести ширум светот, уредувачите на „Речникот на Колин“ го прогласи изразот „климатски протести“ за збор на оваа 2019 година. Уредувачката куќа со седиште во Глазгов, Шкотска, анализирале дел од светскиот печат, ...

„Климатски протести“ прогласен за израз на годината

4NEWS - 08.11.2019

Поради сè почестите климатски протести ширум светот, уредувачите на „Речникот на Колин“ го прогласи изразот „климатски протести“ за збор на оваа 2019 година. Уредувачката куќа со седиште во Глазгов, Шкотска, анализирале дел од светскиот печат, ...

„Климатски протести“ – збор на годината

Либертас - 08.11.2019

Поради сè почестите климатски протести ширум светот, уредувачите на „Речникот на Колин“ го прогласи изразот „климатски протести“ за збор на оваа 2019 година. Уредувачката куќа со седиште во Глазгов, Шкотска, анализирале дел од светскиот печат, ...

„Климатски протести“ – збор на годината

Опсервер - 08.11.2019

Поради сè почестите климатски протести ширум светот, уредувачите на „Речникот на Колин“ го прогласи изразот „климатски протести“ за збор на оваа 2019 година. Уредувачката куќа со седиште во Глазгов, Шкотска, анализирале дел од светскиот печат, ...

„Климатски протести“ – збор на годината

Вечер Прес - 08.11.2019

Поради сè почестите климатски протести ширум светот, уредувачите на „Речникот на Колин“ го прогласи изразот „климатски протести“ за збор на оваа 2019 година. Уредувачката куќа со седиште во Глазгов, Шкотска, анализирале дел од светскиот печат, ...

Израз на годината: Климатски протести

Денешен - 08.11.2019

Поради сè почестите климатски протести ширум светот, уредувачите на „Речникот на Колин“ го прогласи изразот „климатски протести“ за збор на оваа 2019 година. Уредувачката куќа со седиште во Глазгов, Шкотска, анализирале дел од светскиот печат, ...

„Климатски протести“ – збор на годината

MakPress - 08.11.2019

Поради сè почестите климатски протести ширум светот, уредувачите на „Речникот на Колин“ го прогласи изразот „климатски протести“ за збор на оваа 2019 година. Уредувачката куќа со седиште во Глазгов, Шкотска, анализирале дел од светскиот печат, ...

„Климатски протести“ – израз на годината

Нова ТВ - 08.11.2019

Поради сè почестите климатски протести ширум светот, уредувачите на „Речникот на Колин“ го прогласи изразот „климатски протести“ за зборови на оваа 2019 година. Уредувачката куќа со седиште во Глазгов, Шкотска, анализирале дел од светскиот печат, ...

„Климатски протести“ е најкористениот збор во 2019 година

iPortal - 08.11.2019

Со засилувањето на проестите за климатските промени ширум светот Collins Dictionary го прогласи, по свој избор, зборот „климатски протести“ за најупотребуван во 2019 година, посочувајќи дека употребата на тој термин е двојно зголемена во однос на ...

„Климатски протести“ – збор на годината

А1 On - 08.11.2019

Поради сè почестите климатски протести ширум светот, уредувачите на „Речникот на Колин“ го прогласи изразот „климатски протести“ за збор на оваа 2019 година. Уредувачката куќа со седиште во Глазгов, Шкотска, анализирале дел од светскиот печат, ...

Речник Колинс: Климатски протести е збор на годината

Опсервер - 09.11.2019

Познатиот речник Колинс го прогласи „климатски протести“ за збор на годината за 2019, посочувајќи дека употребата на терминот тројни се зголемила во текот на изминатата година. Компанијата со седиште во Глазгов анализирала Интернт страници, дневни ...

Речник Колинс: Климатски протести е збор на годината

Денешен - 09.11.2019

Познатиот речник Колинс го прогласи „климатски протести“ за збор на годината за 2019, посочувајќи дека употребата на терминот тројни се зголемила во текот на изминатата година. Компанијата со седиште во Глазгов анализирала Интернт страници, дневни ...

Речникот Колинс го прогласи „климатски протести“ за збор на 2019 година

Локално - 09.11.2019

Познатиот речник Колинс го прогласи „климатски протести“ за збор на годината за 2019, посочувајќи дека употребата на терминот тројни се зголемила во текот на изминатата година. Компанијата со седиште во Глазгов анализирала Интернeт страници, дневни ...

Климатски протести е збор на 2019 година, според речникот Колинс

iPortal - 09.11.2019

Речникот Колинс го прогласи „климатски протести“ за збор на годината за 2019, посочувајќи дека употребата на терминот тројни се зголемила во текот на изминатата година. Компанијата со седиште во Глазгов анализирала Интернeт страници, дневни весници, ...

Во речникот Колинс „климатски протести“ е збор на годината

МКД - 09.11.2019

Познатиот речник Колинс го прогласи „климатски протести" за збор на годината за 2019, посочувајќи дека употребата на терминот тројно се зголемила во текот на изминатата година. Компанијата со седиште во Глазгов анализирала Интернет страници, дневни ...

Речник Колинс: Климатски протести е збор на годината

MakPress - 09.11.2019

Познатиот речник Колинс го прогласи „климатски протести“ за збор на годината за 2019, посочувајќи дека употребата на терминот тројни се зголемила во текот на изминатата година. Компанијата со седиште во Глазгов анализирала Интернт страници, дневни ...

Речникот Колинс го прогласи „климатски протести“ за збор на 2019 година

ММС - 09.11.2019

Познатиот речник Колинс го прогласи „климатски протести“ за збор на годината за 2019, посочувајќи дека употребата на терминот тројни се зголемила во текот на изминатата година. Компанијата со седиште во Глазгов анализирала Интернeт страници, дневни ...

Речник Колинс: Климатски протести е збор на годината

Вечер Прес - 09.11.2019

Познатиот речник Колинс го прогласи „климатски протести” за збор на годината за 2019, посочувајќи дека употребата на терминот тројни се зголемила во текот на изминатата година. Компанијата со седиште во Глазгов анализирала Интернт страници, дневни ...