TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Утре почнува грејната сезона, 200 потрошувачи ќе останат без греење

Алфа - 06.10.2017

Од утре и официјално треба да стартува грејната сезона. Иако радијаторите по правило секоја година се затоплуваат на 15 октомври, поради ниски температури сезоната може да почне и порано. Од утре и официјално треба да стартува грејната сезона.

БЕГ и ЕЛЕМ- Енергетика од утре ќе испорачуваат топлинска енергија

МРТ - 06.10.2017

Вчера Регулаторната комисија за енергетика соопшти дека испораката на топлинска енергија може да почне и пред 15-ти октомври, поради пониската надворешна температура... Утре „Балкан Енерџи Груп“ почнува со испорачување на топлинска енергија до ...

БЕГ: Од утре стартува грејната сезона

+инфо - 06.10.2017

Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) даде одобрение за старт на грејната сезона пред вообичаениот почеток на 15 октомври. Од утре почнува новата грејна сезона за потрошувачите кои се приклучени на системот на Снабдување со топлинска енергија ...

Скопјани од утре со парно греење

Р.С.Европа - 06.10.2017

На граѓаните на Скопје кои се приклучени на системот за централно греење од утре ќе им се испорачува топлинска енергија во нивните домови, потврдуваат од БЕГ и ЕЛЕМ Енергетика. Прецизираат дека Регулаторна комисија за енергетика даде одобрение за ...

Грејната сезона започнува порано поради ниските температури

Телевизија Нова - 06.10.2017

Годинава порано почнува грејната сезона – десетина дена пред официјалниот почеток. Најавените ниски температури се причина снабдувачите со топлинска енергија да ги приклучат радијаторите оваа сабота.

Од утре ќе има парно во Железара, Автокоманда, Триангла, Маџари и Хиподром

+инфо - 06.10.2017

Испораката почнува осум дена пред официјалниот старт на грејната сезона поради најавениот пад на надворешните температури . АД „Електрани на Македонија“ утре ќе започне со производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија за ...

Грејната сезона почнува порано

МРТ - 06.10.2017

Комисијата ги следи прогнозите од 1-ви октомври и доколку се создадат услови за старт на грејната сезона, ќе ги задолжи компаниите да почнат со производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија...

Утре почнува грејната сезона, 200 семејства ќе останат без греење на стартот

Таратур - 06.10.2017

Од утре и официјално треба да стартува грејната сезона. Иако радијаторите по правило секоја година се затоплуваат на 15 октомври, поради ниски температури сезоната може да почне и порано. Прописите дозволуваат пред дадениот термин да се пушти ...

И ЕЛЕМ и БЕГ ги пуштаат радијаторите: Од утре почнува грејната сезона

Newsroom - 06.10.2017

И АД „Електрани на Македонија“ (ЕЛЕМ) и Балкан енерџи груп (БЕГ) од утре ќе им пуштат парно на домаќинствата и на фирмите кои се приклучени на нивната мрежа. Регулаторната комисија за енергетика веќе даде одобрение за старт на грејната сезона пред ...

Скопјани од утре со парно греење...

Н.Македонија - 06.10.2017

Скопјани од утре со парно греење На граѓаните на Скопје кои се приклучени на системот за централно греење од утре ќе им се испорачува топлинска енергија во нивните домови, потврдуваат од БЕГ и ЕЛЕМ Енергетика.

ЕЛЕМ Енергетика од утре ќе испорачува топлинска енергија

Телевизија Нова - 06.10.2017

АД „Електрани на Македонија“ утре ќе почне со производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија за потрошувачите приклучени на мрежата на ЕЛЕМ„ Енергетика“. Парно греење ќе добијат 3.546 домаќинства, 17 воспитно-образовни институции ...

Грејната сезона започнува од сабота

Телма - 05.10.2017

Регулаторната комисија за енергетика потврди дека годинешнава грејна сезона ќе започне порано, поради ниските температури кои се најавуваат за викендот. Грејната сезона годинава ќе почне од 7 октомври, сабота.

Парно греење од сабота!

Вечер - 05.10.2017

Според правилникот ако прогнозираната средна надворешна температура за наредниот ден е 12 степени тогаш може да почне грејната сезона, но не порано од 1-ви октомври. Од БЕГ потврдија дека веќе биле во Регулаторната комисија за енергетика која пак ја ...

Парно греење ќе имаме од сабота

Вечер - 05.10.2017

Грејната сезона ќе подрани, веќе од сабота се очекува да биде пуштено парното греење Иако вообичаено грејната сезона стартува од 15 октомври поради ниските температури кои се најавуваат за викенд таа ќе започне од сабота.

БЕГ утре ја стартува грејната сезона

Курир - 06.10.2017

– Законската регулатива предвидува доколку, според податоците на Управата за хидрометеоролошки работи на РМ, прогнозираната средна надворешна температура за наредниот ден е еднаква или помала од 12 степени Целзиусови, снабдувањето со топлинска ...

Утре ќе биде вклучено парното, грејната сезона ќе почне порано поради ниските температури

Макфакс - 06.10.2017

АД „Електрани на Македонија“ утре ќе започне со производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија за потрошувачите приклучени на мрежата на ЕЛЕМ„ Енергетика“. Парно греење ќе добијат 3.546 домаќинства, 17 воспитно-образовни институции ...

Грејната сезона ќе започне порано - Парно греење ќе има од сабота

Скопје инфо - 05.10.2017

Грејната сезона ќе подрани, веќе од сабота се очекува да биде пуштено парното греење. Иако вообичаено грејната сезона стартува од 15 октомври поради ниските температури кои се најавуваат за викенд таа ќе започне од сабота.

Од утре стартува грејната сезона во Скопје

Радио МОФ - 06.10.2017

Новата грејна сезона за потрошувачите кои се приклучени на системот на снабдување со топлинска енергија Балкан енерџи во Скопје (БЕГ) стартува од утре, велат од компанијата и потенцираат дека Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) даде одобрение ...

ЕЛЕМ Енергетика од утре ќе испорачува топлинска енергија

А1 On - 06.10.2017

АД „Електрани на Македонија“ утре ќе почне со производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија за потрошувачите приклучени на мрежата на ЕЛЕМ„ Енергетика“. Парно греење ќе добијат 3.546 домаќинства, 17 воспитно-образовни институции ...

„ЕЛЕМ – Енергетика“ од утре ќе вклучи парно греење

Мета - 06.10.2017

ЕЛЕМ утре ќе почне со испорака на топлинска енергија за потрошувачите приклучени на мрежата на „ЕЛЕМ – Енергетика“. „Парно греење ќе добијат 3.546 домаќинства, 17 основни и средни училишта и детски градинки и 75 деловни субјекти во скопските ...

Во сабота почнува грејната сезона

Скопје24 - 05.10.2017

Грејната сезона ќе подрани, веќе од сабота се очекува да биде пуштено парното греење. Иако вообичаено грејната сезона стартува од 15 октомври поради ниските температури кои се најавуваат за викенд таа ќе започне од сабота.

БЕГ од утре ја стартува грејната сезона во Скопје

Либертас - 06.10.2017

Новата грејна сезона за потрошувачите кои се приклучени на системот на снабдување со топлинска енергија Балкан енерџи во Скопје (БЕГ) стартува од утре, велат од компанијата и потенцираат дека Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) даде одобрение ...

Од утре започнува грејната сезона во Скопје

Бизнис Инфо - 06.10.2017

Фото: Pixabay На граѓаните на Скопје, кои се приклучени на системот за централно греење, од утре ќе им се испорачува топлинска енергија во нивните домови, потврдуваат од БЕГ и ЕЛЕМ Енергетика, јави Миа.

ЕЛЕМ „Енергетика“ утре ќе пушти парно за граѓаните приклучени на оваа мрежа

еМагазин - 06.10.2017

ЕЛЕМ утре ќе започне со производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија за потрошувачите приклучени на мрежата на ЕЛЕМ „Енергетика“, информираат од компанијата. „Парно греење ќе добијат 3.546 домаќинства, 17 воспитно-образовни ...

Од сабота топли радијатори, грејната сезона ќе почне порано

Макфакс - 05.10.2017

Годинашната грејна сезона ќе започне порано поради ниските температури што се најавуваат за викендот. Па, така, се очекува уште в сабота да бидат затоплени радијаторите во главниот град. Иако вообичаено грејната сезона почнува од 15 октомври, поради ...

И БЕГ утре ќе пушти парно греење

Мета - 06.10.2017

Од утре почнува новата грејна сезона за потрошувачите кои се приклучени на системот на снабдување со топлинска енергија „Балкан енерџи“ во Скопје, информираат од компанијата. Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) дала одобрение за почеток на ...

Скопјани од утре со парно греење

Алфа - 06.10.2017

На граѓаните на Скопје кои се приклучени на системот за централно греење од утре ќе им се испорачува топлинска енергија во нивните домови, потврдуваат од БЕГ и ЕЛЕМ Енергетика. На граѓаните на Скопје кои се приклучени на системот за централно греење ...

„ЕЛЕМ – Енергетика“ од утре ќе вклучи парно греење

Либертас - 06.10.2017

ЕЛЕМ утре ќе почне со испорака на топлинска енергија за потрошувачите приклучени на мрежата на „ЕЛЕМ – Енергетика“. „Парно греење ќе добијат 3.546 домаќинства, 17 основни и средни училишта и детски градинки и 75 деловни субјекти во скопските ...

ЕЛЕМ Енергетика од утре ќе испорачува топлинска енергија

Сител - 06.10.2017

АД „Електрани на Македонија“ утре ќе почне со производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија за потрошувачите приклучени на мрежата на ЕЛЕМ„ Енергетика“. Парно греење ќе добијат 3.546 домаќинства, 17 воспитно-образовни институции ...

Грејната сезона ќе почне порано, од сабота топли радијатори

Точка - 05.10.2017

Годинашната грејна сезона ќе започне порано поради ниските температури што се најавуваат за викендот. Па, така, се очекува уште в сабота да бидат затоплени радијаторите во главниот град. Иако вообичаено грејната сезона почнува од 15 октомври, поради ...

БЕГ од утре ја стартува грејната сезона во Скопје

А1 On - 06.10.2017

Новата грејна сезона за потрошувачите кои се приклучени на системот на снабдување со топлинска енергија Балкан енерџи во Скопје (БЕГ) стартува од утре, велат од компанијата и потенцираат дека Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) даде одобрение ...

„ЕЛЕМ – Енергетика“ од утре ќе вклучи парно греење

Локално - 06.10.2017

ЕЛЕМ утре ќе почне со испорака на топлинска енергија за потрошувачите приклучени на мрежата на „ЕЛЕМ – Енергетика“. „Парно греење ќе добијат 3.546 домаќинства, 17 основни и средни училишта и детски градинки и 75 деловни субјекти во скопските ...

ЕЛЕМ Енергетика од утре ќе испорачува топлинска енергија

Канал5 - 06.10.2017

АД „Електрани на Македонија“ утре ќе почне со производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија за потрошувачите приклучени на мрежата на ЕЛЕМ„ Енергетика“. Парно греење ќе добијат 3.546 домаќинства, 17 воспитно-образовни институции ...

Од сабота топли радијатори, грејната сезона ќе почне порано

Press24 - 05.10.2017

Иако вообичаено грејната сезона стартува од 15 октомври поради ниските температури кои се најавуваат за викенд таа ќе започне од сабота. Регулаторната комисија за енергетика веќе го има известено Балкан Енерџи Груп компанијата која скопјани ги ...

Викендов топли радијатори во домовите - стартува грејната сезона

Press24 - 06.10.2017

Новата грејна сезона за потрошувачите кои се приклучени на системот на снабдување со топлинска енергија Балкан енерџи во Скопје (БЕГ) стартува од утре, велат од компанијата и потенцираат дека Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) даде одобрение ...

Од утре парно и за Железара, Автокоманда, Триангла, Маџари и Хиподром

Вечер - 06.10.2017

АД „Електрани на Македонија" утре ќе почне со производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија за потрошувачите приклучени на мрежата на ЕЛЕМ„ Енергетика" Парно греење ќе добијат 3.546 домаќинства, 17 воспитно-образовни институции ...

Приклучените на ЕЛЕМ од утре ќе добијат парно греење поради најавениот пад на температурите

Фокус - 06.10.2017

АД „Електрани на Македонија“ утре ќе започне со производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија за потрошувачите приклучени на мрежата на ЕЛЕМ„ Енергетика“. Парно греење ќе добијат 3.546 домаќинства, 17 воспитно-образовни институции ...

Грејната сезона ќе почне порано, од сабота топли радијатори

Денар - 06.10.2017

Годинашната грејна сезона ќе започне порано поради ниските температури што се најавуваат за викендот. Па, така, се очекува уште в сабота да бидат затоплени радијаторите во главниот град. Иако вообичаено грејната сезона почнува од 15 октомври, поради ...

БЕГ од утре ја стартува грејната сезона во Скопје

Телевизија Нова - 06.10.2017

Новата грејна сезона за потрошувачите кои се приклучени на системот на снабдување со топлинска енергија Балкан енерџи во Скопје (БЕГ) стартува од утре, велат од компанијата и потенцираат дека Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) даде одобрение ...

Утре ќе биде вклучено парното, грејната сезона ќе почне порано поради ниските температури

Sky - 06.10.2017

Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) даде одобрение за старт на грејната сезона пред вообичаениот почеток на 15 октомври поради падот на температурите. АД „Електрани на Македонија“ утре ќе почне со производство, дистрибуција и снабдување со ...

Од сабота топли радијатори, грејната сезона ќе почне порано

Кајгана - 06.10.2017

Годинашната грејна сезона ќе започне порано поради ниските температури што се најавуваат за викендот. Па, така, се очекува уште в сабота да бидат затоплени радијаторите во главниот град. Иако вообичаено грејната сезона почнува од 15 октомври, поради ...

Поради најавата за пад на температурите, БЕГ утре ќе ја почне грејната сезона

Република - 06.10.2017

Новата грејна сезона за потрошувачите кои се приклучени на системот на снабдување со топлинска енергија Балкан енерџи во Скопје (БЕГ) стартува од утре, велат од компанијата и потенцираат дека Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) даде одобрение ...

Утре ќе биде вклучено парното, грејната сезона почнува порано поради ниските температури

Кајгана - 06.10.2017

Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) даде одобрение за старт на грејната сезона пред вообичаениот почеток на 15 октомври поради падот на температурите. АД „Електрани на Македонија“ утре ќе почне со производство, дистрибуција и снабдување со ...

Од утре топли радијатори, грејната сезона ќе почне порано

Канал 77 - 06.10.2017

Годинашната грејна сезона ќе започне порано поради ниските температури што се најавуваат за викендот. Па, така, се очекува уште в сабота да бидат затоплени радијаторите во главниот град. Иако вообичаено грејната сезона почнува од 15 октомври, поради ...

Од утре стартува грејната сезона, и од БЕГ ќе пуштат парно греење

еМагазин - 06.10.2017

Од утре почнува новата грејна сезона за потрошувачите кои се приклучени на системот на Снабдување со топлинска енергија Балкан енерџи во Скопје. Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) даде одобрение за старт на грејната сезона пред вообичаениот ...

Утре ќе биде вклучено парното, грејната сезона почнува порано поради ниските температури

Република - 06.10.2017

Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) даде одобрение за старт на грејната сезона пред вообичаениот почеток на 15 октомври поради падот на температурите. АД „Електрани на Македонија“ утре ќе почне со производство, дистрибуција и снабдување со ...

Грејната сезона ќе почне порано

Канал5 - 06.10.2017

Годинашната грејна сезона ќе започне порано поради ниските температури што се најавуваат за викендот. Па, така, се очекува уште во сабота да бидат затоплени радијаторите во главниот град. Иако вообичаено грејната сезона почнува од 15 октомври, ...

Наместо на 15 октомври, грејната сезона почнува од утре

ТВ21 - 06.10.2017

Новата грејна сезона за потрошувачите кои се приклучени на системот на снабдување со топлинска енергија Балкан енерџи во Скопје (БЕГ) стартува од утре, велат од компанијата и потенцираат дека Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) даде одобрение ...