TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НАСА: Озонската дупка намалена до минимално ниво

+инфо - 24.10.2019

Озонската дупка над Јужниот пол се намалила до рекордно ниво откако била откриена во 80-те години, соопшти НАСА. Националната аеронаутичка и вселенска агенција јави дека моментално, просечната големина на дупката во заштитниот озонски слој на ...

Антарктичката озонска дупка најмала откако се мери

Вечер Прес - 22.10.2019

Антарктичката озонска дупка е најмала откако е почнато нејзиното следење во 1982 година. И покрај тоа што се намалува употребата на хемикалии штетни по озонската обвивка, научниците објаснуваат дека проблемот не е решен.

НАСА: Поради топлото време се намалила озонската дупка

Курир - 22.10.2019

Озонската обвивка околу планетата Земја е помала од кога било, но тоа се должи на невообичаено топлото време, а не на подобрување на еколошките параметри, откриваат од НАСА. Како што соопштија од американската вселенска агенција, озонската дупка над ...

Наса: Поради топлото време се намалила озонската дупка

Пулс24 - 23.10.2019

Озонската обвивка околу планетата Земја е помала од кога било, но тоа се должи на невообичаено топлото време, а не на подобрување на еколошките параметри, откриваат од НАСА. Како што соопштија од американската вселенска агенција, озонската дупка над ...

НАСА тврди: Топлото време ја намалило озонската дупка

Магазин - 23.10.2019

Озонската обвивка околу планетата Земја е помала од кога било, но тоа се должи на невообичаено топлото време, а не на подобрување на еколошките параметри, откриваат од НАСА. Како што соопштија од американската вселенска агенција, озонската дупка над ...

НАСА тврди: Топлото време ја намалило озонската дупка

Скопје24 - 23.10.2019

Озонската обвивка околу планетата Земја е помала од кога било, но тоа се должи на невообичаено топлото време, а не на подобрување на еколошките параметри, откриваат од НАСА. Како што соопштија од американската вселенска агенција, озонската дупка над ...

НАСА: Поради топлото време се намалила озонската дупка

Кумановски м. - 24.10.2019

Озонската обвивка околу планетата Земја е помала од кога било, но тоа се должи на невообичаено топлото време, а не на подобрување на еколошките параметри, откриваат од НАСА. Како што соопштија од американската вселенска агенција, озонската дупка над ...

НАСА: Озонската дупка намалена до минимално ниво

Опсервер - 24.10.2019

24 октомври 2019 НАСА Озонската дупка над Јужниот пол се намалила до рекордно ниво откако била откриена во 80-те години, соопшти НАСА. Националната аеронаутичка и вселенска агенција јави дека моментално, просечната големина на дупката во заштитниот ...

НАСА: Озонската дупка намалена до минимално ниво

Кајгана - 24.10.2019

Озонската дупка над Јужниот Пол се намали до рекордно ниво откако е откриена во 80-тите години, соопшти НАСА. Националната аеронаутичка и вселенска агенција соопшти дека моментално, просечната големина на дупката во заштитниот озонски слој на ...

НАСА: Озонската дупка намалена до минимално ниво

Сител - 24.10.2019

Озонската дупка над Јужниот пол се намалила до рекордно ниво откако била откриена во 80-те години, соопшти НАСА. Националната аеронаутичка и вселенска агенција јави дека моментално, просечната големина на дупката во заштитниот озонски слој на ...

НАСА: Озонската дупка намалена до минимално ниво

А1 On - 24.10.2019

НАСА Озонската дупка над Јужниот пол се намалила до рекордно ниво откако била откриена во 80-те години, соопшти НАСА. Националната аеронаутичка и вселенска агенција јави дека моментално, просечната големина на дупката во заштитниот озонски слој на ...

НАСА: Озонската дупка намалена до минимално ниво

USB - 24.10.2019

Озонската дупка над Јужниот пол се намалила до рекордно ниво откако била откриена во 80-те години, соопшти НАСА. Националната аеронаутичка и вселенска агенција јави дека моментално, просечната големина на дупката во заштитниот озонски слој на ...

НАСА: Озонската дупка намалена до минимално ниво

Факултети - 24.10.2019

Озонската дупка над Јужниот Пол се намалила до рекордно ниво откако била откриена во 80-тите години, соопшти НАСА. Националната аеронаутичка и вселенска агенција јави дека моментално просечната големина на дупката во заштитниот озонски слој на ...

НАСА: Озонската дупка намалена до минимално ниво

MakPress - 24.10.2019

Озонската дупка над Јужниот пол се намалила до рекордно ниво откако била откриена во 80-те години, соопшти НАСА. Националната аеронаутичка и вселенска агенција јави дека моментално, просечната големина на дупката во заштитниот озонски слој на ...

НАСА: Озонската дупка е намалена до минимум

Денешен - 24.10.2019

Озонската дупка над Јужниот пол се намалила до рекордно ниво откако била откриена во 80-те години, соопшти НАСА. Националната аеронаутичка и вселенска агенција јави дека моментално, просечната големина на дупката во заштитниот озонски слој на ...

НАСА: Озонската дупка намалена до минимално ниво

Бриф - 24.10.2019

МИА НАСА Озонската дупка над Јужниот пол се намалила до рекордно ниво откако била откриена во 80-те години, соопшти НАСА. Националната аеронаутичка и вселенска агенција јави дека моментално, просечната големина на дупката во заштитниот озонски слој ...

Добра вест од НАСА: Топлото време ја намали озонската дупка

Вечер Прес - 24.10.2019

Озонската дупка над Јужниот пол се намалила до рекордно ниво откако била откриена во 80-те години, соопшти НАСА. Националната аеронаутичка и вселенска агенција јави дека моментално, просечната големина на дупката во заштитниот озонски слој на ...