TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Права на децата низ илустрации

Рингераја - 08.10.2014

Децата имаат права затоа што се деца и не треба да ги заслужат своите права. Наша должност е да ги научиме на нивните ...

Децата од градинката "Орце Николов" ја посетија Општина Карпош

Вечер - 07.10.2014

Најмладите од детската градинка "Орце Николов" со своето присуство ги изненадија административците во Општина Карпош Посетата беше по повод Детската недела во Македонија, која започна на 5 октомври, ...

Цела недела децата ќе учат за своите права

Орбис - 06.10.2015

Дискусија за правата на децата, општи информации за Детската амбасада, како и за бесплатниот СОС телефон, децата ќе имаат можност да научат оваа седмица која е посветена на „Светската недела на детето“ а која се одбележува под мотото „Сите деца со ...

Детето е човек во облека на дете!

Рингераја - 07.10.2014

„Децa има разни, но секое дете е личност, разликите не се казна, во разликите е нашата сличност.“ Често се поставува прашањето , зошто всушност е потребен закон за детски права како дополнување на ...

Во Куманово се одбележува Детската недела

Press24 - 06.10.2014

Во Куманово денеска почна одбележувањето на Детската недела што годинава се организира под мотото „Детски права за наше детство“. Во општината беше организиран прием за децата и за претставниците на ...

И Битола ќе ја одбележи неделата на детето

Шеталиште - 06.10.2014

Секоја година, првата седмица од месец октомври им се посветува на децата под мотото Детска недела. Детската амбасада Меѓаши како организација чија главна мисија се децата и заштитата на нивните ...

Започна одбележувањето на Недела на детето

Kumanovo News - 06.10.2014

На првиот ден од одбележувањето на Недела на детето, прием за учениците и децата организираше градоначалникот Зоран Дамјановски. При посетата на општината Куманово децата одблиску се запознаа со ...

Детска недела во Македонија

Денешен - 06.10.2014

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Министерството за труд и социјална политика од денеска jа почнуваaт Детската недела под мотото „Детски права за наше детство!“.

Кумановчани ја прославија Детската недела

Maxim - 06.10.2014

Во Куманово денеска почна одбележувањето на Детската недела што годинава се организира под мотото „Детски права за наше детство“. Во општината беше организиран прием за децата и за претставниците на ...

Детска недела во Македонија

Канал5 - 06.10.2014

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Министерството за труд и социјална политика од денеска ja почнуваaт Детската недела под мотото „Детски права за наше детство!“.

Детска недела во Македонија

МРТ - 06.10.2014

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Министерството за труд и социјална политика од денеска ja почнуваaт Детската недела под мотото „Детски права за наше детство!“.

Започнува детската недела, за поголеми права на децата

еМагазин - 06.10.2014

Под мотото „Детски права за наше детство!“, денеска започнува Детската недела.Истата ќе биде одбележана со голем број на активности и истите ќе поттикнат зголемување на свесноста за правата на децата.

Детска недела во Македонија

Курир - 06.10.2014

Под мотото „Детски права за наше детство!“, денеска започнува Детската недела, во соработка на Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија и Министерството за труд и социјална политика.

Почнува Детската недела

Република - 06.10.2014

Под мотото „Детски права за наше детство!“, денеска започнува Детската недела.Истата ќе биде одбележана со голем број на активности и истите ќе поттикнат зголемување на свесноста за правата на децата.

Започнува Детската недела во Македонија

Нетпрес - 06.10.2014

Денеска започнува Детската недела, во соработка на Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија и Министерството за труд и социјална политика. Мотото е „Детски права за наше детство!“.

ДЕТСКА НЕДЕЛА: Детски права за наше детство

Телеграф - 06.10.2014

Во петок ќе биде организиран свечен прием за сите првачиња во Република Македонија во Детската организација со давање свечена заклетва Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во ...

Започнува Детската недела во Македонија

Пулс24 - 06.10.2014

Под мотото „Детски права за наше детство!“, денеска започнува Детската недела, во соработка на Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија и Министерството за труд и социјална политика.

Детска недела во Македонија

А1 On - 06.10.2014

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Министерството за труд и социјална политика од денеска ја почнуваaт Детската недела под мотото „Детски права за наше детство!“.

Детска недела во Македонија

24 Вести - 06.10.2014

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Министерството за труд и социјална политика од денеска ја почнуваaт Детската недела под мотото „Детски права за наше детство“.

Детска недела во Македонија

Lider - 06.10.2014

Под мотото „Детски права за наше детство!“, денеска започнува Детската недела, во соработка на Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија и Министерството за труд и социјална политика.

„Детски права за наше детство!“ -почнува детската недела

Здравство24 - 06.10.2014

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Министерството за труд и социјална политика од денеска ja почнуваaт Детската недела под мотото „Детски права за наше детство!“.

Почнува детската недела

Вечер - 06.10.2014

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Министерството за труд и социјална политика од денеска ja почнуваaт Детската недела под мотото „Детски права за наше детство!".

Детска недела во Македонија

Сител - 06.10.2014

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Министерството за труд и социјална политика од денеска ja почнуваaт Детската недела под мотото „Детски права за наше детство!“.

Детска недела во Македонија

Алфа - 06.10.2014

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Министерството за труд и социјална политика од денеска ja почнуваaт Детската недела под мотото „Детски права за наше детство!“.

„Детски права за наше детство!“ - детска недела во Македонија

Press24 - 06.10.2014

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Министерството за труд и социјална политика од денеска ja почнуваaт Детската недела под мотото „Детски права за наше детство!“.

Детска недела во Македонија

Утрински - 06.10.2014

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Министерството за труд и социјална политика од денеска ja почнуваaт Детската недела под мотото „Детски права за наше детство!“.

Детска недела во Македонија

Алсат-М - 06.10.2014

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Министерството за труд и социјална политика од денеска ja почнуваaт Детската недела под мотото „Детски права за наше детство!“.

Започнува Детската недела во Македонија

Точка - 06.10.2014

Денеска започнува Детската недела, во соработка на Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија и Министерството за труд и социјална политика. Мотото е „Детски права за наше детство!“.

Детска недела во Македонија

МКД - 06.10.2014

Со разни активности во сите држави членки на ООН во првата полна недела од месецот октомври се одбележува Детската недела. Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со ...

Почнува Детската недела

Макфакс - 06.10.2014

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Министерството за труд и социјална политика од понеделник jа почнуваaт Детската недела под мотото „Детски права за наше ...

Се одбележува Детската недела во Македонија

Н.Македонија - 07.10.2014

Сојузот за грижи и за воспитување на децата на Македонија, во соработка со Министерството за труд и социјална политика, вчера jа почна Детската недела, под мотото „Детски права за наше детство!“ ...