TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На французите што ќе одат на работа со велосипед ќе им се плаќа!

МРТ - 05.03.2014

Проектот е во експериментална фаза, со неколку фирми, чии вработени ќе доаѓаат со велосипед на работа, а за тоа ќе добиваат паричен надомест. Сумата за надомест за секој поминат километар се уште не ...

Иницијатива во Франција: со велосипед на работа, државата плаќа!

Окно - 05.03.2014

Француското министерство за сообраќај планира низа мерки за да го поттикне користењето велосипед, особено за одење на работа, а тоа можеби ќе биде и платено.

Франција планира да плаќа за употребата на велосипед за доаѓање на работа

Економски - 05.03.2014

Француското Министерство за транспорт има намера преку различни мерки да ја охрабри употребата на велосипед, особено за доаѓање на работа. Министерот за транспорт на Франција Фредерик Кивилије ...

Иницијатива „со мозок“: Во Франција со велосипед на работа, државата плаќа

Таратур - 05.03.2014

Француското министерство за сообраќај планира низа мерки за да го поттикне користењето велосипед, особено за одење на работа, а тоа можеби ќе биде и платено.

Во Франција ќе ви плќаат ако на работа одете со велосипед

еМагазин - 05.03.2014

Француското министерство за сообраќај планира низа мерки за да го поттикне користењето велосипед, особено за одење на работа, а тоа можеби ќе биде и платено.

Французите ќе земаат пари ако возат велосипед

Курир - 05.03.2014

Француското Министерство за сообраќај ќе најави денеска мерки за поддршка за возење велосипед, особено до работното место. Министерот за сообраќај на Франција, Фредерик Килвилие би требало да најави ...

Франција најави мерки за поддршка за возење велосипед

А1 On - 05.03.2014

Француското Министерство за сообраќај ќе најави денеска мерки за поддршка за возење велосипед, особено до работното место. Министерот за сообраќај на Франција, Фредерик Килвилие би требало да најави ...

Франција најави мерки за поддршка за возење велосипед

Сител - 05.03.2014

Француското Министерство за сообраќај ќе најави денеска мерки за поддршка за возење велосипед, особено до работното место. Министерот за сообраќај на Франција, Фредерик Килвилие би требало да најави ...

ФРАНЦИЈА: Најавени мерки за поддршка за возење велосипед

Телеграф - 05.03.2014

Фирма од Стразбур веќе прифати таква иницијатива и на вработените им обезбеди бесплатни места за паркирање на велосипедите, кацигите, алат за поправка како и кабини за туширање Француското ...

Франција најави мерки за поддршка за возење велосипед

Канал5 - 05.03.2014

Француското Министерство за сообраќај ќе најави денеска мерки за поддршка за возење велосипед, особено до работното место. Министерот за сообраќај на Франција, Фредерик Килвилие би требало да најави ...

Поголема плата за оние кои со велосипед доаѓаат на работа

Вечер Прес - 05.03.2014

Француското Министерство за сообраќај вчера најави мерки за поддршка за возење велосипед, особено до работното место. Министерот за сообраќај на Франција, Фредерик Килвилие, подготвил проект со ...

Франција најави мерки за поддршка за возење велосипед

Lider - 05.03.2014

Француското Министерство за сообраќај ќе најави денеска мерки за поддршка за возење велосипед, особено до работното место. Министерот за сообраќај на Франција, Фредерик Килвилие би требало да најави ...