TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Свечено доделување на наградите на Друштвото на писатели на Македонија

Скопје1 - 12.02.2019

Традиционалните награди на Друштвото на писатели на Македонија ќе бидат врачени на свеченоста што ќе се одржи на 13 февруари (среда) со почеток во 11 часот во просториите на друштвото, со која ќе се одбележи 72-годишнината од основањето на ...

Наградата „Ванчо Николески“ за Трајче Кацаров

Н.Македонија - 12.02.2019

Писателот Трајче Кацаров е добитник на наградата „Ванчо Николески“, на Друштвото на писателите на Македонија, за краткиот роман за деца „Не паркирај гаража“. Жири-комисиите составени од истакнати писатели, литературни критичари и есеисти ги доделија ...

Свечено доделување на традиционалните награди на друштвото на писатели на Македонија

Слободен Печат - 12.02.2019

Традиционалните награди на Друштвото на писатели на Македонија ќе бидат врачени на свеченоста што ќе се одржи на 13 февруари (среда) со почеток во 11 часот во просториите на друштвото, со која ќе се одбележи 72-годишнината од основањето на ...

Друштвото на писателите на Македонија утре ќе ги додели традиционалните награди

Макфакс - 12.02.2019

Традиционалните награди на Друштвото на писатели на Македонија ќе бидат врачени на свеченоста што ќе се одржи на 13 февруари со почеток во 11 часот во просториите на друштвото, со која ќе се одбележи 72-годишнината од основањето на писателската ...

Друштвото на писатели на Македонија утре ќе ги додели традиционалните награди

Скопје инфо - 12.02.2019

Традиционалните награди на Друштвото на писатели на Македонија ќе бидат врачени на свеченоста што ќе се одржи на 13 февруари со почеток во 11 часот во просториите на друштвото, со која ќе се одбележи 72-годишнината од основањето на писателската ...

Друштвото на писателите ќе ги врачи традиционалните награди

Нова ТВ - 12.02.2019

Традиционалните награди на Друштвото на писатели на Македонија ќе бидат врачени на свеченоста што ќе се одржи на 13 февруари (среда) со почеток во 11 часот во просториите на друштвото, со која ќе се одбележи 72-годишнината од основањето на ...

Утре ќе се врачуваат наградите на Друштвото на писатели на Македонија

Република - 12.02.2019

Традиционалните награди на Друштвото на писатели на Македонија ќе бидат врачени на свеченоста што ќе се одржи на 13 февруари (среда) со почеток во 11 часот во просториите на друштвото, со која ќе се одбележи 72-годишнината од основањето на ...