TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Туск може да стане премиер на Полска на 13-14 декември

Нова ТВ - 08.12.2023

Според висок функционер во полската претседателска администрација, Доналд Туск, лидерот на Граѓанската коалиција, најголемата партија во коалицијата со парламентарно мнозинство, може да положи заклетва како нов полски премиер на 13 или 14 декември, ...

Туск може да стане премиер на Полска на 13 или 14 декември

Слободен Печат - 08.12.2023

Според висок функционер во полската претседателска администрација, Доналд Туск, лидерот на Граѓанската коалиција, најголемата партија во коалицијата со парламентарно мнозинство, може да положи заклетва како нов полски премиер на 13 или 14 декември, ...

Туск може да стане премиер на Полска на 13-14 декември

Рацин - 08.12.2023

Според висок функционер во полската претседателска администрација, Доналд Туск, лидерот на Граѓанската коалиција, најголемата партија во коалицијата со парламентарно мнозинство, може да положи заклетва како нов полски премиер на 13 или 14 декември, ...

Туск може да стане премиер на Полска на 13-14 декември

MakPress - 08.12.2023

- Според висок функционер во полската претседателска администрација, Доналд Туск, лидерот на Граѓанската коалиција, најголемата партија во коалицијата со парламентарно мнозинство, може да положи заклетва како нов полски премиер на 13 или 14 ...

Туск може да стане премиер на Полска на 13-14 декември

Канал5 - 08.12.2023

Туск може да положи заклетва како нов полски премиер на 13 или 14 декември. Според висок функционер во полската претседателска администрација, Доналд Туск, лидерот на Граѓанската коалиција, најголемата партија во коалицијата со парламентарно ...