TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јапонски град воведе забрана да гледате во телефон додека одите

Иновативност - 03.07.2020

Милиони луѓе во светот во секој момент гледаат во екранот од својот телефон и додека одат по улица. За некои телефонот е задолжителен дел од секој ден, за други, пак, телефоните се причина за постојано судирање со столбови, со други луѓе, па дури и ...

Во овој град е забрането користење телефон при пешачење

Факултети - 03.07.2020

Јапонскиот град Јамато усвои нов невообичаен закон - на пешаците не им е дозволено да ги користат смартфоните додека шетаат. Градот, кој всушност е предградие на Токио, ги третира смартфоните како опасност за јавното здравје.