TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Роботите ќе преземат некои работни места, но и ќе создадат милиони нови

Сакам да кажам - 19.09.2018

Милиони работни места во блиска иднина ќе бидат автоматизирани, но треба помалку да се плашиме од роботи отколку што мислиме, стои во извештајот на Светскиот економски форум (ВЕФ). Според ова истражување, роботите ќе преземат 75 милиони работни ...

До 2025 роботите ќе ги заменат 52% од луѓето на работните места

MTM - 19.09.2018

Роботите најдоцна до 2025 година ќе вршат 52 отсто од постојните работи, речиси двојно повеќе отколку денес, покажува истражување на Светскиот економски форум. Истражувањето се базира на анкета во која учествувале директори на кадровските служби и ...

Роботите и AI ќе креираат над 130 милиони нови работни места

Телефони.мк - 19.09.2018

Најголемиот страв на работоспособното население е дека роботите ќе ни ги преземат професиите и потоа нема да има повеќе работа за нас. Сепак, работодавачите се исто така под притисок, затоа што мора да се спремаат за роботската револуција, поради ...