TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светот што денеска го живееме беше сон на Никола Тесла

Рацин - 10.07.2024

Тесла беше и поет, дојде од нашата иднина, но и таму се врати. Научната работа на Тесла допрва доаѓа, ќе ја разберат генерациите кои допрва доаѓаат и кои треба да ја продолжат неговата работа Дејан СТОЈИЉКОВИЌ* Во едно од ретките интервјуа што ги ...

Научникот кој го промени светот: Достигнувањата на Тесла и денес оставаат многумина без зборови – одбележа цела ...

Точка - 10.07.2024

Еден од најголемите светски умови зад себе остави бројни откритија од областа на електротехниката и радитехниката. Славниот научник Никола Тесла е роден на 10-ти јули 1856-та година во селото Смиљан, во близина на Госпиќ, во тогашната Хабсбуршка ...

На денешен ден е роден Никола Тесла, човекот кој ја создаде иднината

Трн - 10.07.2024

Никола Тесла бил еден од најголемите изумители, визионер кој е најпознат по неговите придонеси во дизајнирањето на современите системи за напојување со наизменична струја и по Теслиниот калем.

„ЕЛЕКТРИЧЕН“, ГЕНИЈАЛЕН И ГЛАВЕН ВО ТЕОРИИТЕ НА ЗАГОВОР На денешен ден се роди Никола Тесла

+инфо - 10.07.2024

Никола Тесла бил еден од најголемите изумители, визионер кој е најпознат по неговите придонеси во дизајнирањето на современите системи за напојување со наизменична струја и по Теслиниот калем.