TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прилепските занаетчии трпат огромни штети поради пандемијата, бараат пристап до кредитни линии

Опсервер - 17.10.2020

– Над 35 дуќани во прилепската стара чаршија се празни. Пандемијата им направи големи штети на занаетчиите, производителите, бутиците. Бележат намалени приходи за 50 до 90 проценти, покажува истражувањето на Економскиот факултет – Прилеп.

Чевларскиот занает изумира, Канзоски единствениот кондураџија во Кичево

Опсервер - 17.10.2020

– Занаетчијата Асан Канзоски е единствениот кондураџија кој остана активно да работи во Кичево, да пркоси на одумирањето на чевларскиот занает и воопшто на занаетчиството во градот. Канзоски е на возраст од 57 години, во Кичево цели 39 години го ...

Чевларскиот занает изумира, Канзоски единствениот кондураџија во Кичево

Слободен Печат - 17.10.2020

Занаетчијата Асан Канзоски е единствениот кондураџија кој остана активно да работи во Кичево, да пркоси на одумирањето на чевларскиот занает и воопшто на занаетчиството во градот. Канзоски е на возраст од 57 години, во Кичево цели 39 години го ...

Чевларскиот занает изумира, Асан Канзоски единствениот кондураџија во Кичево

ММС - 17.10.2020

Занаетчијата Асан Канзоски е единствениот кондураџија кој остана активно да работи во Кичево, да пркоси на одумирањето на чевларскиот занает и воопшто на занаетчиството во градот. Канзоски е на возраст од 57 години, во Кичево цели 39 години го ...

Чевларскиот занает изумира, Канзоски единствениот кондураџија во Кичево

24Инфо - 17.10.2020

Занаетчијата Асан Канзоски е единствениот кондураџија кој остана активно да работи во Кичево, да пркоси на одумирањето на чевларскиот занает и воопшто на занаетчиството во градот. Канзоски е на возраст од 57 години, во Кичево цели 39 години го ...

Чевларскиот занает изумира, Канзоски единствениот кондураџија во Кичево

Либертас - 17.10.2020

Занаетчијата Асан Канзоски е единствениот кондураџија кој остана активно да работи во Кичево, да пркоси на одумирањето на чевларскиот занает и воопшто на занаетчиството во градот. Канзоски е на возраст од 57 години, во Кичево цели 39 години го ...

ИЗУМИРААТ ЗАНАЕТИТЕ  ВО МАКЕДОНИЈА: Канзоски е последниот кондураџија во Кичево

Денешен - 17.10.2020

Занаетчијата Асан Канзоски е единствениот кондураџија кој остана активно да работи во Кичево, да пркоси на одумирањето на чевларскиот занает и воопшто на занаетчиството во градот. Канзоски е на возраст од 57 години, во Кичево цели 39 години го ...

Асан Канзоски единствениот кондураџија во Кичево

МКД - 17.10.2020

Занаетчијата Асан Канзоски е единствениот кондураџија кој остана активно да работи во Кичево, да пркоси на одумирањето на чевларскиот занает и воопшто на занаетчиството во градот. Канзоски е на возраст од 57 години, во Кичево цели 39 години го ...

Чевларскиот занает изумира, Канзоски единствениот кондураџија во Кичево

MakPress - 17.10.2020

Занаетчијата Асан Канзоски е единствениот кондураџија кој остана активно да работи во Кичево, да пркоси на одумирањето на чевларскиот занает и воопшто на занаетчиството во градот. Канзоски е на возраст од 57 години, во Кичево цели 39 години го ...

Прилепските занаетчии трпат огромни штети поради пандемијата, бараат пристап до кредитни линии

Слободен Печат - 17.10.2020

Над 35 дуќани во прилепската стара чаршија се празни. Пандемијата им направи големи штети на занаетчиите, производителите, бутиците. Бележат намалени приходи за 50 до 90 проценти, покажува истражувањето на Економскиот факултет – Прилеп.

Прилепските занаетчии трпат огромни штети поради пандемијата, бараат пристап до кредитни линии

Либертас - 17.10.2020

Над 35 дуќани во прилепската стара чаршија се празни. Пандемијата им направи големи штети на занаетчиите, производителите, бутиците. Бележат намалени приходи за 50 до 90 проценти, покажува истражувањето на Економскиот факултет – Прилеп.

Прилепските занаетчии трпат огромни штети поради пандемијата, бараат пристап до кредитни линии

Независен - 17.10.2020

Над 35 дуќани во прилепската стара чаршија се празни. Пандемијата им направи големи штети на занаетчиите, производителите, бутиците. Бележат намалени приходи за 50 до 90 проценти, покажува истражувањето на Економскиот факултет – Прилеп.

Прилепските занаетчии трпат огромни штети поради пандемијата, бараат пристап до кредитни линии

24Инфо - 17.10.2020

Над 35 дуќани во прилепската стара чаршија се празни. Пандемијата им направи големи штети на занаетчиите, производителите, бутиците. Бележат намалени приходи за 50 до 90 проценти, покажува истражувањето на Економскиот факултет – Прилеп.

Прилепските занаетчии трпат огромни штети поради пандемијата, бараат пристап до кредитни линии

Канал5 - 17.10.2020

Над 35 дуќани во прилепската стара чаршија се празни. Пандемијата им направи големи штети на занаетчиите, производителите, бутиците. Бележат намалени приходи за 50 до 90 проценти, покажува истражувањето на Економскиот факултет – Прилеп.

Прилепските занаетчии трпат огромни штети поради пандемијата, бараат пристап до кредитни линии

Вечер Прес - 17.10.2020

Над 35 дуќани во прилепската стара чаршија се празни. Пандемијата им направи големи штети на занаетчиите, производителите, бутиците. Бележат намалени приходи за 50 до 90 проценти, покажува истражувањето на Економскиот факултет – Прилеп.

Прилепските занаетчии трпат огромни штети поради пандемијата, бараат пристап до кредитни линии

Бизнис Вести - 17.10.2020

Над 35 дуќани во прилепската стара чаршија се празни. Пандемијата им направи големи штети на занаетчиите, производителите, бутиците. Бележат намалени приходи за 50 до 90 проценти, покажува истражувањето на Економскиот факултет – Прилеп.

Прилепските занаетчии трпат огромни штети поради пандемијата, бараат пристап до кредитни линии

MakPress - 17.10.2020

Над 35 дуќани во прилепската стара чаршија се празни. Пандемијата им направи големи штети на занаетчиите, производителите, бутиците. Бележат намалени приходи за 50 до 90 проценти, покажува истражувањето на Економскиот факултет – Прилеп.

Прилепските занаетчии трпат огромни штети поради пандемијата, бараат пристап до кредитни линии

А1 On - 17.10.2020

Над 35 дуќани во прилепската стара чаршија се празни. Пандемијата им направи големи штети на занаетчиите, производителите, бутиците. Бележат намалени приходи за 50 до 90 проценти, покажува истражувањето на Економскиот факултет – Прилеп.