TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Србија подарува 200.000 куќи: Условот е само еден

Press24 - 23.06.2021

Министерот за грижа на селата Милан Кркобабиќ на 28 јуни на Видовден изјави дека ќе биде распишан конкурс за доделување на селски куќи на млади брачни парови и навел дека државата за откуп ќе дава и до 1,2 милиони денари.

Србија ќе подарува напуштени селски куќи на млади брачни парови

Факултети - 24.06.2021

Србија ќе им подели напуштени селски куќи на повеќе млади брачни парови што ќе се пријават на конкурсот што започнува на 28 јуни. За оваа иницијатива, државата издвојува до 1,2 милиони динари, пренесува „Новости“.

Србија подарува 200.000 куќи: Условот е само еден

Centar - 23.06.2021

Министерот за грижа на селата Милан Кркобабиќ на 28 јуни на Видовден изјави дека ќе биде распишан конкурс за доделување на селски куќи на млади брачни парови и навел дека државата за откуп ќе дава и до 1,2 милиони денари.