TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

SpaceX го има првиот муштерија за пат околу Месечината

Иновативност - 14.09.2018

SpaceX го има првиот муштерија за пат околу Месечината. Компанијата соопшти дека го потпишала првиот договор во светот за приватен патнички лет околу Месечината. Летото со вселенскиот брод BFR ќе биде „битен чекор напред кон тоа обичните луѓе да ...

SpaceX го има првиот патник за патување околу Месечината

Кајгана - 14.09.2018

Компанијата SpaceX соопшти дека го потпиша првиот договор во светот за приватен патнички лет околу Месечината. Летотот со вселенскиот брод BFR ќе биде важен чекор кон тоа на луѓето да им се овозможи патување во вселената, соопшти компанијата на ...

Space X го има првиот патник за приватниот лет до Месечината

USB - 14.09.2018

Американската компанија Space X на Елон Маск соопшти дека го запишала првиот светски патник за пат околу Месечината со вселенската ракета со кодно име БФР. Сепак, името на патникот не е откриено.