TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Унгарија ќе ги оданочува организациите за помош на имигрантите

Нетпрес - 18.01.2018

Конзервативната влада на Унгарија објави во средата дела планира да донесе закон со кој ќе се оданочуваат организациите коишто им даваат помош на имигрантите, а примаат странски средства. Со предвидениот закон со 25 отсто би се оданочувале ...

Унгарија воведува закони против Сорос

Вечер - 17.01.2018

Групи кои помагаат на илегални мигранти ќе мора да се региструраат во судовите и да плтат данок 25 отсто на сретствата добиени од странство, Унгарија воведува нови закони за оданачување и можно санкционирање на унгарски групи кои помагаат на ...

Унгарија усвои пакет закони „Стоп Сорос“ за борба против илегална имиграција

Сакам да кажам - 17.01.2018

Унгарската националистичка влада на чело со Виктор Орбан усвои нов пакет закони за борба против илегалната имиграција, за која вели дека ја поткопува европската стабилност и е делумно поттикната од милијардерот Џорџ Сорос.