TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Силјановска: Омбдусманот да започне ревизија на вработувањата на блиските на функционерите и да ја исправи неправдата

Скопје1 - 12.02.2019

Гордана Силјановска Давкова, кандидат за претседател на државата за непотизмот реагираше на својот Фејсбук профил. „За вработувањата на синови, ќерки, сестри, и други блиски роднини на партиски и државни функционери Апелирам Народниот правобранител ...

Силјановска: Омбудсманот да ги провери вработувањата на блиските на функционерите

+инфо - 11.02.2019

За вработувањата на синови, ќерки, сестри, и други блиски роднини на партиски и државни функционери aпелирам Народниот правобранител да покрене постапка за утврдување на прекршување на едно од основните права на граѓаните, правото на еднаквост при ...

Силјановска, кога ќе „порасне“, сака да биде Иванов

CivilMedia - 10.02.2019

Уште пред да ја добие внатре партиската битка, ако воопшто ја добие, Гордана Силјановска, една од пријавените во огласот на ВМРО-ДПМНЕ за кандидат за претседател на државата, одлучила да ги следи чекорите на актуелниот контроверзен претседател Ѓорѓи ...

Силјановска: Право на секој народ е да го одреди политичкиот систем, симболите, химната, а власта се откажа од него

Скопје1 - 10.02.2019

Името е неразделен дел од правото на самоопределување, заедно со знамето, со химната, Уставот, смета кандидатската за претседател, професорката по политички систем Гордана Силјановска Давкова.

Силјановска: Високо едуцирани кандидати со највисоки оценки станаа жртви на системот за да се вработат блиски роднини ...

Република - 11.02.2019

Професорката Гордана Силјановска Давкова која е кандидат за претседател на иницијатива на група интелектуалци кој бара поддршка од конвенцијата на ВМРО-ДПМНЕ бара од Народниот правобранител да започне постапка на ревизија на вработувањата на сите ...

Гордана Силјановска: И името е неразделен дел од правото на самоопределување

Press24 - 10.02.2019

Дури и името е неразделен дел од правото на самоопределување, заедно со знамето, со химната, Уставот, смета кандидатката за претседател која се пријави на конкурсот на ВМРО ДПМНЕ, Гордана Силјановска.

Силјановска: Омбудсманот да ги провери вработувањата на блиските на функционерите

Press24 - 11.02.2019

За вработувањата на синови, ќерки, сестри, и други блиски роднини на партиски и државни функционери aпелирам Народниот правобранител да покрене постапка за утврдување на прекршување на едно од основните права на граѓаните, правото на еднаквост при ...

Силјановска Давкова: Народниот правобранител да ги провери вработувањата во администрацијата

Слободен Печат - 11.02.2019

Кандидатката за претседател која се јави на огласот на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска Давкова, смета дека Омбудсманот треба да ги прочешла сите вработувања на блиски на функционери во државната администрација.

Силјановска Давкова: Народниот правобранител да ги провери вработувањата во администрацијата

Вечер - 11.02.2019

Кандидатката за претседател која се јави на огласот на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска Давкова, смета дека Омбудсманот треба да ги прочешла сите вработувања на блиски на функционери во државната администрација.

Силјановска: Омбудсманот да ги провери вработувањата на блиските на функционерите

Либертас - 11.02.2019

За непотизмот реагираше на својот Фејсбук профил, Гордана Силјановска Давкова, кандидат за претседател на државата, на огласот на ВМРО-ДПМНЕ: За вработувањата на синови, ќерки, сестри, и други блиски роднини на партиски и државни функционери ...

Силјановска го повикува народниот правобранител да провери како биле вработувани децата и роднините на функционери

Фокус - 12.02.2019

Професорката, Гордан Силјановска, која е потенцијален кандидат за претседател на ВМРО-ДПМНЕ, во врска со непотизмот во власта, како решение предлага народниот правобранител да изврши ревизија на вработувањата со кои деца и блиски роднини на ...