TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Низ Македонија ќе транзитира природен гас до земјите од Западен Балкан

Build - 20.03.2018

Македонија и Грција ќе градат околу 120 километри гасоводна мрежа за поврзување на националните гасоводи на двете земји. За таа цел, работни групи од членови на Македонски енергетски ресурси (МЕР) и грчката компанија за управување на систем за ...

Македонија и Грција ќе се поврзат со гасоводна мрежа долга 120 километри

Sky - 18.03.2018

Од Владата информираат дека периодов се утврдуваат временската рамка и деталите за реализација на траса за гасно поврзување меѓу Македонија и Грција со интерконектор. За оваа цел се вршат консултации меѓу работна група составена од членови на ...

Се готви проектот за гасно поврзување меѓу Македонија и Грција

Независен - 18.03.2018

Работна група составена од членови на државното акционерско друштво Македонски енергетски ресурси (МЕР) на грчката компанија за управување на систем за пренос на природен гас во Грција (ДЕСФА) разговараат и ги утврдуваат временската рамка и деталите ...

Низ Македонија ќе транзитира природен гас за развој на инфраструктурата во земјите од Западен Балкан

iPortal - 18.03.2018

Работна група составена од членови на државното акционерско друштво, Македонски енергетски ресурси (МЕР) и грчката компанија за управување на систем за пренос на природен гас во Грција (ДЕСФА) разговараат и ги утврдуваат временската рамка и деталите ...

Низ Македонија ќе транзитира природен гас за развој на инфраструктурата во Западен Балкан

МКД - 19.03.2018

Работна група составена од членови на државното акционерско друштво, Македонски енергетски ресурси (МЕР) и грчката компанија за управување на систем за пренос на природен гас во Грција (ДЕСФА) разговараат и ги утврдуваат временската рамка и деталите ...

Како Македонија и Грција ќе се поврзат преку гасовод?

Фактор - 19.03.2018

Прв посериозен проект помеѓу Македонија и Грција во услови на нормализирање на политичките односи ќе биде поврзување на двете земји со гасоводна инфраструктура преку интерконектор, од што голем бенефит ќе имаат крајните потрошувачи, но и ...

Македонија и Грција ќе се поврзат со гасоводна мрежа долга 120 километри

Денар - 19.03.2018

Од Владата информираат дека периодов се утврдуваат временската рамка и деталите за реализација на траса за гасно поврзување меѓу Македонија и Грција со интерконектор. За оваа цел се вршат консултации меѓу работна група составена од членови на ...

Низ Македонија ќе транзитира природен гас за развој на инфраструктурата во земјите од Западен Балкан

Бизнис Инфо - 19.03.2018

Работна група составена од членови на државното акционерско друштво, Македонски енергетски ресурси (МЕР) и грчката компанија за управување на систем за пренос на природен гас во Грција (ДЕСФА) разговараат и ги утврдуваат временската рамка и деталите ...

Низ Македонија ќе транзитира природен гас за развој на инфраструктурата во Западен Балкан

Порта 3 - 19.03.2018

Како што соопшти владината прес-служба, а пренесе МИА, согласно мерките за градење доверба помеѓу Република Македонија и Република Грција, и интензивирањето на билатералната соработка иницирана од премиерите на двете земји, експертите се согласиле ...