TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во центарот на Рим откриена зачувана глава од античко божество (ВИДЕО)

Канал5 - 25.05.2019

Археолозите во близина на римскиот Колосеум пронајдоа невообичаено добро зачувана глава од античко божество. Според вчерашното соопштение од советот на град Рим , белата мермерна глава е нешто поголема од човечка и датира од царскиот период .

(ВИДЕО)Исклучително откритие, во Рим откриена зачувана глава од античко божество

Скопје1 - 25.05.2019

Археолозите во близина на римскиот Колосеум пронајдоа невообичаено добро зачувана глава од античко божество, објави градскиот совет на италијанската ...

Во Рим откриена сочувана глава од античко божевство

Макфакс - 25.05.2019

Археолозите во близина на римскиот Колосеум пронашле невообичаено сочувана глава од античко римски кип, објави римскиот градски совет. Во соопштението стои дека е пронајдена бела мраморна глава, нешто поголема од вистинска човечка глава и дека ...

Во Рим откриена глава од скулптура на древно божество

Нетпрес - 25.05.2019

Археолозите во близина на римскиот Колосеум откриле невообичаено добро зачувана глава на древна римска скулптура, објави градскиот совет на италијанската престолнина. Во соопштението од петокот се наведува дека белата мермерна глава според своите ...

Во центарот на Рим откриена зачувана глава од античко божество (ВИДЕО)

Студенти - 26.05.2019

Според вчерашното соопштение од советот на град Рим , белата мермерна глава е нешто поголема од човечка и датира од царскиот период . Се претпоставува сдека главата потекнува од првиот век пред и третиот до четвртиот век од нашата ера.

Во Рим откриена сочувана глава од античко божевство

USB - 25.05.2019

Археолозите во близина на римскиот Колосеум пронашле невообичаено сочувана глава од античко римски кип, објави римскиот градски совет. Во соопштението стои дека е пронајдена бела мраморна глава, нешто поголема од вистинска човечка глава и дека ...

Во Рим откриена сочувана глава од античко божевство

Н.Македонија - 26.05.2019

Археолозите во близина на римскиот Колосеум пронашле невообичаено сочувана глава од античко римски кип, објави римскиот градски совет. Во соопштението стои дека е пронајдена бела мраморна глава, нешто поголема од вистинска човечка глава и дека ...