TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новите печати ќе бидат и со новото име и според Законот за употреба на јазиците

Мета - 20.02.2019

По налогот од Владата од пред неколку дена сите државни институции во својата работа и во различните документи да почнат да го употребуваат новото име на земјава – Република Северна Македонија, од Илинденска број 2 стаса ново задолжение – да се ...

Агенцијата за национална безбедност ќе ја замени УБК и ќе нема полициски овластувања

+инфо - 20.02.2019

Владата на вчерашната седница го усвои Предлог-законот за Агенција за национална безбедност, со што ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК) и нема повеќе да биде орган во состав на МВР.

Шпионите веќе нема да бидат полицајци

Р.С.Европа - 20.02.2019

Се формира нова Агенција за национална безбедност, која ќе биде надвор од состав на МВР, а УБК веќе нема да постои. Вработените во оваа служба само ќе прибираат информации, но нема да имаат полициски овластувања.

Владата утврди текст на Предлог-законот за Агенција за национална безбедност

Р.С.Европа - 19.02.2019

Владата на денешна седница утврдила нов текст на Предлог-законот за Агенција за национална безбедност, чие донесување ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање и која повеќе нема да биде орган во состав на Министерството ...

Владата усвои предлог закон за Агенција на национална безбедност како замена за УБК

Слободен Печат - 19.02.2019

Донесувањето на Предлогот на закон за Агенција за национална безбедност ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање, која нема повеќе да биде орган во состав на Министерството за внатрешни работи, односно се предлага ...

Министерството за правда подготвува нов Закон за Агенцијата за разузнавање

Академик - 19.02.2019

Министерство за правда подготвува нов Закон за Агенцијата за разузнавање. Со овој закон, посочуваат од Министерството, ќе бидат уредени надлежноста, раководењето и внатрешната организација на Агенцијата за разузнавање.

Агенцијата за национална безбедност место УБК, како дел од реформите на безбедносно-разузнавачкиот систем

Опсервер - 20.02.2019

Владата на вчерашната седница го усвои Предлог-законот за Агенција за национална безбедност, со што ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК) и нема повеќе да биде орган во состав на МВР.

Влада: УБК ќе се реформира во Агенција за национална безбедност

+инфо - 19.02.2019

Целта на предложениот закон е надминување на недостатоците утврдени во извештаите за Република Северна Македонија на Европската комисија На денешната редовна, 122 седница, Владата на Република Северна Македонија го разгледа и утврди новиот текст на ...

Агенцијата за национална безбедност место УБК, како дел од реформите на безбедносно-разузнавачкиот систем

Локално - 20.02.2019

Владата на вчерашната седница го усвои Предлог-законот за Агенција за национална безбедност, со што ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК) и нема повеќе да биде орган во состав на МВР.

Влада: Усвоен Предлог закон за Агенција на национална безбедност како замена за УБК

Канал5 - 19.02.2019

Владата на РСМ донесе нов Предлог-закон за инспекциски надзор, а почна подготовката за Национална транспортна оптичка мрежа за интернет со брзина од 1 гига бит во секунда. На денешната редовна, 122 седница, Владата на Република Северна Македонија го ...

Агенцијата за национална безбедност место УБК, како дел од реформите на безбедносно-разузнавачкиот систем

А1 On - 20.02.2019

Владата на вчерашната седница го усвои Предлог-законот за Агенција за национална безбедност, со што ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК) и нема повеќе да биде орган во состав на МВР.

Заврши седницата на Владата на Северна Македонија – донесени важни одлуки

Centar - 19.02.2019

На денешната редовна, 122 седница, Владата на Република Северна Македонија го разгледа и утврди новиот текст на Предлог – законот за Агенција за национална безбедност. Донесувањето на Предлогот на закон за Агенција за национална безбедност ќе ...

УБК e дел од реформите на безбедносно-разузнавачкиот систем

Нова ТВ - 20.02.2019

Владата на вчерашната седница го усвои Предлог-законот за Агенција за национална безбедност, со што ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК) и нема повеќе да биде орган во состав на МВР.

Влада: Усвоен Предлог закон за Агенција на национална безбедност како замена за УБК

Press24 - 19.02.2019

На денешната редовна, 122 седница, Владата на Република Северна Македонија го разгледа и утврди новиот текст на Предлог - законот за Агенција за национална безбедност, соопшти владината прес служба.

(Видео) Агенцијата за национална безбедност наместо УБК, како дел од реформите во безбедноста

1tv - 20.02.2019

Владата на вчерашната седница го усвои Предлог-законот за Агенција за национална безбедност, со што ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК) и нема повеќе да биде орган во состав на МВР.

Безбедноста, разузнавањето, следењето на комуникациите и инспекцискиот надзор на дневен ред на Владата

CivilMedia - 19.02.2019

Владата соопшти дека го разгледа и утврди новиот текст на Предлог – законот за Агенција за национална безбедност. „Донесувањето на Предлогот на закон за Агенција за национална безбедност ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и ...

(Видео) Агенцијата за национална безбедност наместо УБК, како дел од реформите во безбедноста

Либертас - 20.02.2019

Владата на вчерашната седница го усвои Предлог-законот за Агенција за национална безбедност, со што ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК) и нема повеќе да биде орган во состав на МВР.

Почнуваат реформите во УБК – ќе се формира агенција на национална безбедност

Макфакс - 19.02.2019

На денешната редовна, 122. седница, Владата го разгледа и утврди новиот текст на предлог-законот за агенција за национална безбедност. Донесувањето на предлог-законот за агенција за национална безбедност ќе овозможи реформирање на Управата за ...

Владата усвои Предлог закон за Агенција на национална безбедност како замена за УБК

Нова ТВ - 19.02.2019

Владата на денешната седница го утврди новиот текст на Предлог -законот за Агенција за национална безбедност. Неговото донесување ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање, која повеќе нема да биде орган во состав на ...

Агенцијата за национална безбедност место УБК, како дел од реформите на безбедносно-разузнавачкиот систем

24Инфо - 20.02.2019

Владата на вчерашната седница го усвои Предлог-законот за Агенција за национална безбедност, со што ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК) и нема повеќе да биде орган во состав на МВР.

Почнуваат реформите во УБК – ќе се формира агенција на национална безбедност

24Инфо - 19.02.2019

На денешната редовна, 122. седница, Владата го разгледа и утврди новиот текст на предлог-законот за агенција за национална безбедност. Донесувањето на предлог-законот за агенција за национална безбедност ќе овозможи реформирање на Управата за ...

Утврден текст на Предлог-законот за Агенција за национална безбедност

Слободен Печат - 19.02.2019

Неговото донесување ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање, којаповеќе нема да биде орган во состав на Министерството за внатрешни работи, односно се предлага основање Агенција за национална безбедност како модел за ...

Утврден текстот на Предлог-законот за Агенција за национална безбедност

1tv - 19.02.2019

Владата на денешната седница го утврди новиот текст на Предлог-законот за Агенција за национална безбедност. Неговото донесување ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање, којаповеќе нема да биде орган во состав на ...

Утврден текст на Предлог-законот за Агенција за национална безбедност

Локално - 19.02.2019

Владата на денешната седница го утврди новиот текст на Предлог -законот за Агенција за национална безбедност. Неговото донесување ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање, којаповеќе нема да биде орган во состав на ...

УБК ќе се реформира во Агенција за национална безбедност

Вечер - 19.02.2019

Владата на денешната седница го утврди новиот текст на Предлог -законот за Агенција за национална безбедност. Неговото донесување ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање, којаповеќе нема да биде орган во состав на ...

Утврден текст на Предлог-законот за Агенција за национална безбедност

А1 On - 19.02.2019

Владата на денешната седница го утврди новиот текст на Предлог -законот за Агенција за национална безбедност. Неговото донесување ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање, којаповеќе нема да биде орган во состав на ...

Утврден текст на Предлог-законот за Агенција за национална безбедност

Сител - 19.02.2019

Владата на денешната седница го утврди новиот текст на Предлог -законот за Агенција за национална безбедност. Неговото донесување ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање, којаповеќе нема да биде орган во состав на ...

УБК ќе се реформира во Агенција за национална безбедност

Либертас - 19.02.2019

Владата на денешната седница го утврди новиот текст на Предлог -законот за Агенција за национална безбедност. Неговото донесување ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање, којаповеќе нема да биде орган во состав на ...

Усвоен Предлог закон за Агенција на национална безбедност како замена за УБК

iPortal - 19.02.2019

На денешната редовна, 122 седница, Владата на Република Северна Македонија го разгледа и утврди новиот текст на Предлог – законот за Агенција за национална безбедност. Донесувањето на Предлогот на закон за Агенција за национална безбедност ќе ...

Влада: реформи во УБК, ќе се формира агенција за национална безбедност

МКД - 19.02.2019

Владата на денешната редовна, 122. седница, го разгледа и утврди новиот текст на предлог-законот за агенција за национална безбедност. Донесувањето на предлог-законот за агенција за национална безбедност, како што соопшти владината прес служба, ќе ...

Ќе се формира посебно тело за координација на безбедносно-разузнавачката заедница

Макфакс - 19.02.2019

На денешната владина седница е утврден и новиот текст на предлог-законот за координација на безбедносно-разузнавачката заедница во Република Северна Македонија. Со предлог-законот за координација на безбедносно-разузнавачката заедница се предвидува ...

Ќе се формира посебно тело за координација на безбедносно-разузнавачката заедница

Точка - 19.02.2019

На денешната владина седница е утврден и новиот текст на предлог-законот за координација на безбедносно-разузнавачката заедница во Република Северна Македонија. Со предлог-законот за координација на безбедносно-разузнавачката заедница се предвидува ...

Агенција за национална безбедност ќе ја замени УБК

Фокус - 19.02.2019

Владата на денешната седница го утврди новиот текст на Предлог -законот за Агенција за национална безбедност. Неговото донесување ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање, која повеќе нема да биде орган во состав на ...

Усвоен Предлог закон за Агенција на национална безбедност како замена за УБК

Скопје1 - 19.02.2019

На денешната редовна, 122 седница, Владата разгледан и утврдeн е новиот текст на Предлог – законот за Агенција за национална безбедност. Донесувањето на Предлогот на закон за Агенција за национална безбедност ќе овозможи реформирање на Управата за ...

Агенција на национална безбедност како замена за УБК

ТВ21 - 19.02.2019

Донесувањето на Предлогот на закон за Агенција за национална безбедност на денешната 122 седница на Владата ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање, која нема повеќе да биде орган во состав на Министерството за ...

Утврден текст на Предлог-законот за Агенција за национална безбедност

Опсервер - 19.02.2019

Владата на денешната седница го утврди новиот текст на Предлог -законот за Агенција за национална безбедност. Неговото донесување ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање, којаповеќе нема да биде орган во состав на ...

Ќе се основа Агенција за национална безбедност, УБК заминува во историјата

еМагазин - 20.02.2019

Владата на вчерашната седница го разгледа и утврди новиот текст на предлог-законот за Агенција за национална безбедност. Оттаму велат дека донесувањето на предлогот на закон за Агенција за национална безбедност ќе овозможи реформирање на Управата за ...

УБК ќе се реформира и ќе се преименува во Агенција за национална безбедност

Мета - 20.02.2019

Владата на вчерашната седница го утврдила новиот текст на Предлог-законот за Агенција за национална безбедност, со кој ќе се овозможи реформирање на Управата за безбедност и контраразузнавање.

Утврден текстот на повеќе закони од областа на националната безбедност и разузнавањето

Академик - 20.02.2019

Владата го разгледа и го утврди новиот текст на Предлог-законот за Агенција за национална безбедност. Донесувањето на Предлог-законот за Агенција за национална безбедност, велат од Владата, ќе овозможи реформирање на Управата за безбедност и ...