TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во село во близина на Барселона жените се избориле за топлес на базен

Канал5 - 13.06.2018

Жените во село во близина на Барселона изгласале јавните базени да можат да ги користат и топлес, отфрлајќи ја локалната забрана. Меѓу жените кои гласале во каталонското село Л’Аматија дел Валјес, 61 отсто од нив гласале за капење без горен дел од ...

Жените во едно шпанско село се изборија за топлес на јавни места

Кумановски м. - 12.06.2018

loading... Локалниот референдум одржан во близина на Барселона овозможил капење во топлес на базенит. Жените во селото покрај Барселона гласале да се дозволи капење во топлес на јавните бзени, со што е укината забрана за оваа пракса.

Шпанско село се избори за топлес на базен

Локално - 12.06.2018

Жените од едно село во близина на Барселона се изборија да можат топлес да одат на јавен базен. Жените од селото Ламетља дел Ваљас изгласаа со 61 отсто дека на базен може да доаѓаат во топлес.

Шпанско село се избори за топлес

Курир - 12.06.2018

Жените во едно село во близина на Барселона се изборија на јавен базен да можат да дојдат топлес. Жените од селото Ламетља дел Ваљес со 61 отсто гласаа на базен да можат да дојдат топлес. Право на глас имаа жените постари од 16 години, а 379 излегоа ...

Барселона: На референдум изгласаа жените да се капат топлес

iPortal - 13.06.2018

Жените од едно село во близина на Барселона се изборија да можат топлес да одат на јавен базен. Жените од селото Ламетља дел Ваљас изгласаа со 61 отсто дека на базен може да доаѓаат во топлес.