TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најстарите пештерски цртежи во светот

Емитер - 09.11.2018

Фигуративните уметнички цртежи откриени на ѕидовите од пештера во провинцијата Источен Калимантан на Борнео, може да му го одземат приматот на бикот од Алтамира како најстаро уметничко дело.

На Борнео пронајден најстариот цртеж во историјата на човештвото

Макфакс - 09.11.2018

Австралиски и индонезиски научници неодамна на ѕидот на една пештера на индонезискиот остров Борнео го открија најстариот цртеж на животно, црвено-портокалова силуета што личи на бик, објави списанието „Нејчр“.

Цртеж на животно стар 40.000 години откриен во пештера на Борнео

Н.Македонија - 08.11.2018

Австралиски и индонезиски научници неодамна на ѕид на една пештера на индонезискиот остров Борнео го откриле најстариот цртеж на животно, црвено-портокалова силуета налик на бик, објави магазинот Нејчр(Nature).

На Борнео пронајден најстариот цртеж во историјата на човештвото

USB - 09.11.2018

Австралиски и индонезиски научници неодамна на ѕидот на една пештера на индонезискиот остров Борнео го открија најстариот цртеж на животно, црвено-портокалова силуета што личи на бик, објави списанието Nature.