TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ФОТО: Акт на Модиљани продаден за 157 милиони долари

Либертас - 17.05.2018

Акт на Модиљани (1917) пред 3 дена беше продаден на аукција на Сотби за 157 милиони ...

Најголемата слика на Модиљани продадена за 157 милиони долари

Н.Македонија - 16.05.2018

Делото на сликарот Амедео Модиљани, „Лежечки акт (на лева страна)“ од 1917 година, беше продадено за 157,2 милиони долари на аукција во аукциската куќа „Сотби“ во Њујорк. Со ова, таа се најде на четвртото место на листата најскапо платени уметнички ...

Ремек дело на Modigliani се продаде за 157.2 милиони долари!

Divian Arts - 15.05.2018

Романтичниот уметник Амадео Модиљани, кој го заврши својот живот како млад и сиромашен во првата половина на 20 век, повторно е во центарот на вниманието. Сликата на Амадео Модиљани “Nu couché ” или Легнат акт, се продаде синојка во аукцијската куќа ...

Слика на Модиљани достигна цена над 157 милиони долари

Локално - 15.05.2018

Делото на сликарот Амедео Модиљани, „Nu couche (sur le cote gauche)“ од 1917 година, беше продадено за 157,2 милиона долари на аукција во аукциската куќа Сотби’с во Њујорк. „Nu couche (sur le cote gauche)“ е најголемата слика на платно на ...