TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку кафе е премногу кафе?

Кајгана - 08.12.2023

Покрај привременото засилување на енергијата, истражувањето го поврзува кафето со различни долгорочни последици. Истражувањата покажуваат дека редовното консумирање кафе е поврзано со намален ризик од рак, срцева слабост и дијабетес тип 2.

Колку кафе е премногу кафе ?

Во Центар - 08.12.2023

Истражувањата покажуваат дека редовното консумирање кафе е поврзано со намален ризик од рак, срцева слабост и дијабетес тип 2. Сепак, постојат студии кои откриле дека премногу кафе може да го зголеми ризикот од деменција и мозочен удар, особено кај ...

Експертите откриваат колку кафе може да предизвика смрт

Во Центар - 09.12.2023

Покрај привременото зголемување на енергијата, истражувањата го поврзуваат кафето со голем број долгорочни последици. Истражувањата покажуваат дека редовното консумирање кафе е поврзано со намален ризик од рак, срцева слабост и дијабетес тип 2.

Експертите откриваат колку кафе може да предизвика смрт

Локално - 09.12.2023

Покрај привременото зголемување на енергијата, истражувањата го поврзуваат кафето со голем број долгорочни последици. Истражувањата покажуваат дека редовното консумирање кафе е поврзано со намален ризик од рак, срцева слабост и дијабетес тип 2.

Истражувачите откриваат колку кафе ви е потребно во текот на денот

Вечер Прес - 09.12.2023

Истражувањата покажуваат дека редовното консумирање кафе е поврзано со намален ризик од рак, срцева слабост и дијабетес. Сепак, постојат студии кои откриле дека премногу кафе може да го зголеми ризикот од деменција и мозочен удар, особено кај луѓето ...

Колку шолји кафе се премногу? Една група луѓе треба да биде особено внимателна, кофеинот може да биде фатален!

Попара - 09.12.2023

Покрај привременото засилување на енергијата, истражувањето го поврзува кафето со различни долгорочни последици. Истражувањата покажуваат дека редовното консумирање кафе е поврзано со намален ризик од рак, срцева слабост и дијабетес тип 2.