TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Неонски срца“ на режисерката Ана Јакимоска е најдобар македонски филм на фестивалот „Филмај 2021„

Скопско Ехо - 04.05.2021

Доделени се наградите од третиот Меѓународен фестивал на краток филм, „Филмај 2021“ Куманово. „Лазар Ѓорѓевиќ“ наградата за најдобра режија ја доби Азадех Мусави за иранскиот филм „The Visit“ , наградата „Радислав Ристевски“ за најдобра ...

„Неонски срца“ нa Ана Јакимоска е најдобар македонски филм на фестивалот „Филмај 2021„

Kumanovo News - 04.05.2021

Филмот „Неонски срца“, на режисерката Ана Јакимоска ја доби наградата за најдобар домашен (македонски) филм, на третиот Меѓународен фестивал на краток филм, „Филмај 2021“ Куманово. Останатите наградени се Азадех Мусави за иранскиот филм „The Visit“ ...

Познати добитниците на наградите на третиот Меѓународен фестивал на краток филм „ФИЛМАЈ 2021“

MakPress - 03.05.2021

Познати се добитниците на наградите од третиот Меѓународен фестивал на краток филм, „Филмај 2021“ Куманово, соопштија денеска од кумановскиот Фото-кино клубот „Козјак“. Наградата „Лазар Ѓорѓевиќ“ за најдобра режија ја доби Азадех Мусави за иранскиот ...

Познати добитниците на наградите на третиот Меѓународен фестивал на краток филм „ФИЛМАЈ 2021“

Република - 03.05.2021

Познати се добитниците на наградите од третиот Меѓународен фестивал на краток филм, „Филмај 2021“ Куманово, соопштија денеска од кумановскиот Фото-кино клубот „Козјак“. Наградата „Лазар Ѓорѓевиќ“ за најдобра режија ја доби Азадех Мусави за иранскиот ...

Познати добитниците на наградите на третиот Меѓународен фестивал на краток филм „ФИЛМАЈ 2021“

Независен - 03.05.2021

Познати се добитниците на наградите од третиот Меѓународен фестивал на краток филм, „Филмај 2021“ Куманово, соопштија денеска од кумановскиот Фото-кино клубот „Козјак“. Наградата „Лазар Ѓорѓевиќ“ за најдобра режија ја доби Азадех Мусави за иранскиот ...

Познати добитниците на наградите на третиот Меѓународен фестивал на краток филм „ФИЛМАЈ 2021“

Опсервер - 03.05.2021

– Познати се добитниците на наградите од третиот Меѓународен фестивал на краток филм, „Филмај 2021“ Куманово, соопштија денеска од кумановскиот Фото-кино клубот „Козјак“. Наградата „Лазар Ѓорѓевиќ“ за најдобра режија ја доби Азадех Мусави за ...

Познати добитниците на наградите на третиот Меѓународен фестивал на краток филм „ФИЛМАЈ 2021“

iPortal - 03.05.2021

ознати се добитниците на наградите од третиот Меѓународен фестивал на краток филм, „Филмај 2021“ Куманово, соопштија денеска од кумановскиот Фото-кино клубот „Козјак“. Наградата „Лазар Ѓорѓевиќ“ за најдобра режија ја доби Азадех Мусави за иранскиот ...

Објавени добитниците на меѓународниот фестивал на кратoк филм „ФИЛМАЈ 2021” – Куманово

Frontline - 03.05.2021

Фото-кино клуб “Козјак” – Куманово ги објави добитниците на награди од конкурсот за Третиот меѓународен фестивал на кратoк филм “ФИЛМАЈ 2021” – Куманово. Трочленото жири во состав: Лидија Мојсовска (режисер/ сценарист), Наум Доксевски (кинематограф) ...

Објавени добитиците на наградите за краток филм “ФИЛМАЈ 2021”

Вечер Прес - 03.05.2021

Фото-кино клуб “Козјак” од Куманово ги објави добитниците на наградите од конкурсот за Третиот меѓународен фестивал на кратoк филм “ФИЛМАЈ 2021”. Наградата `Лазар Ѓорѓевиќ` за најдобра режија е доделена на Azadeh Moussavi за филмот ‘The Visit’ ...

Објавени добитниците од конкурсот на меѓународниот фестивал на краток филм „Филмај 2021“

Радио МОФ - 02.05.2021

Фото-кино клубот “Козјак” – Куманово ги објави добитниците на наградите од конкурсот за Третиот меѓународен фестивал на кратoк филм “Филмај”. Трочленото жири во состав од режисерката и сценаристка Лидија Мојсовска, кинематографот Наум Доксевски и ...

Доделени наградите на фестивалот за краток филм „Филмај“

MTM - 02.05.2021

Објавени се добитниците на наградите од конкурсот за Третиот меѓународен фестивал на кратoк филм „Филмај 2021“ – Куманово. Трочленото жири во состав: Лидија Мојсовска (режисер/ сценарист), Наум Доксевски (кинематограф) и Дејан Ангеловски (фотограф) ...

Доделени наградите на фестивалот за краток филм „Филмај“

Н.Македонија - 02.05.2021

Објавени се добитниците на наградите од конкурсот за Третиот меѓународен фестивал на краток филм „Филмај 2021“ – Куманово. Трочленото жири во состав: Лидија Мојсовска (режисер/ сценарист), Наум Доксевски (кинематограф) и Дејан Ангеловски (фотограф) ...