TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Референдумот зависи од изборот на ДИК

Телма - 12.07.2018

Членовите на ДИК треба час поскоро да се изберат, зошто во спротивно ќе се доведе во прашање организирањето на референдумот, вели министерката за правда Рената Тренеска Дескоска. Потребен е договор а не условувања.

Се уште нема договор за ДИК

Сител - 12.07.2018

Изборот на членови на ДИК во моментов е приоритет за да имаме функционални институции, смета министерката за правда Десковска. Таа вели дека овој процес не смее да се условува со закони за амнестии, техничка влада или промена на моделот на ...

Дескоска; Доцнењето со ДИК ги одлага активностите за референдумот

Алсат-М - 12.07.2018

Составот на ДИК и понатаму останува „производ“ на политичко пазарење помеѓу власта и опозицијата. Министерката за правда, Рената Дескоска алудирајќи на барањата и условите поставени од ВМРО ДПМНЕ, истакна дека ДИК не смее да биде резултат на ...

Десковска: ДИК може да остане без време за референдумот

Канал5 - 12.07.2018

Државната изборна комисија треба што поскоро да се формира бидејќи нема да има време да го спроведе референдумот, смета министерката за правда Рената Тренеска Дескоска. -Изборот на ДИК не смее да биде ставен во пакет со никакви амнести, со никакви ...

Дескоска: Изборот на ДИК не треба да се условува со други закони или пакети

Сител - 12.07.2018

- Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од никакви други пакети и други закони, бидејќи ненавреметото формирање на Комисијата може да предизвика проблеми во организирањето на референдумот.

Дескоска: Изборот на ДИК не може да се условува со амнестии и „пржински“ влади

+инфо - 12.07.2018

Изборот на Државната изборна комисија (ДИК) не смее да биде ставен во пакет со никакви амнестии и услови за технички, пржински и какви било влади бидејќи ни се потребни институции кои ќе можат да функционираат особено во најава на претстојниот ...

Дескоска: Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од други закони

24 Вести - 12.07.2018

Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од никакви други пакети и други закони, вели министерката за правда Рената Дескоска. Според неа, изборот на ДИК не треба да се условува со амнестии или други закони бидејќи ако се одолговлекува ...

Власта бара опозицијата да не го условува екипирањето на ДИК со амнестија или други закони

Фокус - 12.07.2018

Изборот на новиот состав на Државната изборна комисија не треба да зависи од никакви други пакети и други закони, вели министерката за правда Рената Дескоска – Треневска. Според неа, изборот на членови на ДИК е приоритет кој не треба да се условува ...

Дескоска: Изборот на ДИК не треба да се условува со други закони или пакети

1tv - 12.07.2018

Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од никакви други пакети и други закони, бидејќи ненавреметото формирање на Комисијата може да предизвика проблеми во организирањето на референдумот, изјави министерката за правда Рената Дескоска.

ДИК може да остане без време да го подготви референдумот

Press24 - 12.07.2018

Комплетирањето на Државната изборна комисија не треба да се условува со никакви други закони, порача денеска Министерката за правда Рената Дескоска на трибината за финансисрање на политички партии организирана од НДИ.

ДИК ќе нема време да го подготви референдумот

Независен - 12.07.2018

Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од никакви други пакети и други закони, вели министерката за правда Рената Дескоска. На новинарско прашање, на трибина за финансирање на политички партии, организирана од НДИ, таа рече дека изборот ...

Дескоска: Изборот на ДИК не треба да се условува со други закони или пакети

Н.Македонија - 12.07.2018

Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од никакви други пакети и други закони, бидејќи ненавреметото формирање на Комисијата може да предизвика проблеми во организирањето на референдумот.

(Видео) Дескоска: Изборот на ДИК не смее да биде во пакет со никакви амнестии и услови за технички и пржински влади

Макфакс - 12.07.2018

Изборот на ДИК не смее да биде во пакет со никакви амнестии, услови за технички и пржински влади, порача денеска министерката за правда Рената Дескоска. Според неа, изборот на членови на ДИК е приоритет кој не треба да се условува со амнестии или ...

Дескоска: Изборот на ДИК не треба да се условува со други закони или пакети

Коктел - 12.07.2018

Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од никакви други пакети и други закони, бидејќи ненавреметото формирање на Комисијата може да предизвика проблеми во организирањето на референдумот, изјави министерката за правда Рената Дескоска.

Дали ДИК ќе има време да го подготви референдумот?

iPortal - 12.07.2018

Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од никакви други пакети и други закони, вели министерката за правда Рената Дескоска. На новинарско прашање, на трибина за финансирање на политички партии, организирана од НДИ, таа рече дека изборот ...

Дескоска: Изборот на ДИК не треба да се условува со амнестии или пржински влади

Стандард - 12.07.2018

Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од никакви други пакети и други закони, бидејќи ненавреметото формирање на Комисијата може да предизвика проблеми во организирањето на референдумот.

(ВИДЕО) Дескоска: Изборот на ДИК не смее да биде во пакет со никакви амнестии за технички и пржински влади

А1 On - 12.07.2018

Изборот на ДИК не смее да биде во пакет со никакви амнестии за технички и пржински влади, порача денеска министерката за правда Рената Дескоска. Според неа, изборот на членови на ДИК е приоритет кој не треба да се условува со амнестии или други ...

Дескоска: Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од други закони

ТВ21 - 12.07.2018

Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од никакви други пакети и други закони, вели министерката за правда Рената Дескоска. Според неа, изборот на ДИК не треба да се условува со амнестии или други закони бидејќи ако се одолговлекува ...

Дескоска: Изборот на ДИК не треба да се условува со други закони или пакети

CivilMedia - 12.07.2018

Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од никакви други пакети и други закони, бидејќи ненавреметото формирање на Комисијата може да предизвика проблеми во организирањето на референдумот.

Дескоска: Изборот на ДИК не смее да биде во пакет со никакви амнестии и услови за технички и пржински влади

Точка - 12.07.2018

Изборот на ДИК не смее да биде во пакет со никакви амнестии, услови за технички и пржински влади, порача денеска министерката за правда Рената Дескоска. Според неа, изборот на членови на ДИК е приоритет кој не треба да се условува со амнестии или ...

Дескоска: Изборот на ДИК не треба да се условува со други закони или пакети

Локално - 12.07.2018

Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од никакви други пакети и други закони, бидејќи ненавреметото формирање на Комисијата може да предизвика проблеми во организирањето на референдумот.

Дескоска порача дека изборот на ДИК не треба да се условува со други закони или пакети

МКД - 12.07.2018

Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од никакви други пакети и други закони, бидејќи ненавреметото формирање на Комисијата може да предизвика проблеми во организирањето на референдумо, предупреди денеска министерката за правда, Рената ...

Дескоска: Ненавреметото формирање на ДИК може да предизвика проблеми во организирањето на референдумот

Press24 - 12.07.2018

Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од никакви други пакети и други закони, бидејќи ненавреметото формирање на Комисијата може да предизвика проблеми во организирањето на референдумот.

Дескоска: Изборот на ДИК не треба да се условува со други закони или пакети

Бриф - 12.07.2018

Изборот на новиот состав на ДИК не треба да зависи од никакви други пакети и други закони, бидејќи ненавреметото формирање на Комисијата може да предизвика проблеми во организирањето на референдумот.