TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Предвремените парламентарни избори ќе ја замрзнат економијата во првите шест месеци

24 Вести - 08.11.2019

Поради предвремените парламентарни избори економијата ќе биде замрзната во првите шест месеци следната година, оценуваат стопанствениците. Тие со резерва ги земаат прогнозите за растот на економијата што вчера ги објави Народната банка, зашто велат, ...

Како изборите ќе влијаат врз економијата?

Канал5 - 08.11.2019

Честите избори ја забавуваат економијата и ги кочат инвестициите, велат од бизнис секторот. Претседателката на ССК Данела Арсовска, вели дека за некакво придвижување – економијата ќе треба да почека дури до втората половина на наредната година.

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5% поради изборите

Локално - 08.11.2019

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска.

Уморни сме од избори, од нејасни ставови и константни промени, порачува бизнисот

Бриф - 08.11.2019

Во април годинава избиравме претседател на државата, а следната година, повторно во април, треба да се одржат предвремени парламентарни избори. Потоа, во 2021-ва, не чекаат нови локални избори.

Бизнисот порачува: Уморни сме од избори, од нејасни ставови и константни промени

+инфо - 08.11.2019

Во април годинава избиравме претседател на државата, а следната година, повторно во април, треба да се одржат предвремени парламентарни избори. Потоа, во 2021-ва, не чекаат нови локални избори.

Уморни сме од избори, од нејасни ставови и константни промени, порачува бизнисот

Вечер Прес - 08.11.2019

Во април годинава избиравме претседател на државата, а следната година, повторно во април, треба да се одржат предвремени парламентарни избори. Потоа, во 2021-ва, не чекаат нови локални избори.

Уморни сме од избори, од нејасни ставови и константни промени, порачува бизнисот

Либертас - 08.11.2019

Во април годинава избиравме претседател на државата, а следната година, повторно во април, треба да се одржат предвремени парламентарни избори. Потоа, во 2021-ва, не чекаат нови локални избори.

Бизнисмените се уморни од избори, но и од ветувања

PressingTV - 08.11.2019

Во април годинава избиравме претседател на државата, а следната година, повторно во април, треба да се одржат предвремени парламентарни избори. Потоа, во 2021-ва, не чекаат нови локални избори.

Уморни сме од избори, од нејасни ставови и константни промени, порачува бизнисот

Нетпрес - 08.11.2019

Во април годинава избиравме претседател на државата, а следната година, повторно во април, треба да се одржат предвремени парламентарни избори. Потоа, во 2021-ва, не чекаат нови локални избори.

Бизнис заедницата уморна од избори и од нејасни ставови

MakPress - 08.11.2019

Во април годинава избиравме претседател на државата, а следната година, повторно во април, треба да се одржат предвремени парламентарни избори. Потоа, во 2021-ва, не чекаат нови локални избори.

Уморни сме од избори, од нејасни ставови и константни промени, порачува бизнисот

Опсервер - 08.11.2019

Во април годинава избиравме претседател на државата, а следната година, повторно во април, треба да се одржат предвремени парламентарни избори. Потоа, во 2021-ва, не чекаат нови локални избори.

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

Сител - 08.11.2019

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска.

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

Слободен Печат - 08.11.2019

Сите проекти, а особено оние кои беа подолгорочни веќе се во застој. Треба да почекаме, но не верувам дека ќе има нешто позначајно до третиот квартал на 2020 година. Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените ...

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

iPortal - 08.11.2019

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска.

ССК не очекува да се достигне раст од 3,5 проценти

Република - 08.11.2019

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателката на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска.

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

Канал5 - 08.11.2019

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска.

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

Опсервер - 08.11.2019

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска.

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

PressingTV - 08.11.2019

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска.

Арсовска песимист за прогнозите на Народна банка: Изборите главна „кочница“

еМагазин - 08.11.2019

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска.

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

ММС - 08.11.2019

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска.

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

Нетпрес - 08.11.2019

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска.

АРСОВСКА: ССК не очекува да се постигне најавениот раст од 3,5 отсто

Денешен - 08.11.2019

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска.

Арсовска: ССК не очекува да се постигне најавениот раст од 3,5 отсто

Курир - 08.11.2019

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска.

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

Вечер Прес - 08.11.2019

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска.

Арсовска: Проектите се во застој не очекувам раст од 3,5 отсто

+инфо - 08.11.2019

Таа нагласи дека не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти и покрај оптимистичките прогнози на НБ за раст на БДП на земјава од 3,8 проценти во 2020 година. Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените ...

Растот од 3,5 проценти сега изгледа нереален за ССК

MakPress - 08.11.2019

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска.