TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

КЛУЧНИ 5 ВИТАМИНИ КОИ СЕ ПРЕПОРАЧУВААТ ДА СЕ ЗЕМААТ ВО ЗИМАТА: Го зајакнуваат имунитетот и го подобруваат ...

Во Центар - 08.12.2023

Клучни витамини кои е пожелно да се земаат во текот на зимските месеци. Во текот на зимските месеци, кога имунолошкиот систем често е повеќе предизвикан од студеното време и сезонските настинки, особено е важно да се одржуваат добри нивоа на ...

Четири напитоци во борба против анемија

24Инфо - 07.12.2023

Најчеста причина за анемија е недостигот на железо, а без него вашето тело не е во можност да произведе хемоглобин што им е потребен на вашите црвени крвни зрнца за да носат кислород. Затоа, можете да го вклучите железото во вашата секојдневна ...

Пет клучни витамини кои треба да ги внесувате во текот на зимата

Кајгана - 07.12.2023

Доколку чувствувате дека сте нерасположени во зимските месеци, сте уморни, раздразливи и тешко станувате наутро, може да го имате она што се нарекува сезонско афективно пореметување. Здравствените експерти препорачуваат физичка активност, топла ...

Неколку клучни витамини кои треба да се земаат во зима

Трн - 07.12.2023

Доколку чувствувате дека сте нерасположени во зимските месеци, сте уморни, раздразливи и тешко станувате наутро, може да го имате она што се нарекува сезонско афективно пореметување. Здравствените експерти препорачуваат физичка активност, топла ...

Пет клучни витамини кои треба да се земаат во зима

Локално - 08.12.2023

Ако во зимските месеци чувствувате дека сте нерасположени, сте уморни, раздразливи и тешко станувате наутро, можеби го имате она што се нарекува сезонско афективно растројство. Здравствените експерти препорачуваат физичка активност, топла храна и ...