TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Процедурата за добивање ваучер од 200 евра од државата посложена од шифрата за влез во НАСА!

Вечер Прес - 11.06.2021

За да се достави барање за ваучер за одмор потребно е навистина да се потрудиш, да собереш еден куп документи и да потрошиш половина од сумата која ќе ја добиеш од државата. Поради ова, голем дел од граѓаните кои ги исполнуваат условите и кои ...

Куп документи за туристички ваучер

Р.С.Европа - 11.06.2021

По принципот „прв дојден, прв услужен“ 1250 граѓани кои ќе добијат туристички ваучер од 200 евра ќе може да летуваат во некои од домашните туристички центри. За да добијат ваучер ќе мора да бидат брзи, организирани и трпеливи бидејќи се бараат доста ...

Сезоната почнува: Има места за јуни, ама се резервира и за јули и септември

Слободен Печат - 11.06.2021

Туристичките работници се согласуваат дека оваа летна сезона ќе биде компликувана, но велат дека мора да се почне. Граѓаните кои имаа уплатено со претсезонски цени, треба да знаат дека од 20 јуни веќе важат сезонските цени.

Ваучер за одмор само во семејствата со еден вработен

Скопје инфо - 10.06.2021

Новата владина мерка за доделување на ваучери за туризам, сепак нема да ги опфати семејствата кои имаат вработно двајца членови со минимална плата. Овој ваучер ќе биде доделен само на семејства со еден вработен.