TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пандемијата предизвика пад на потрошувачката на електрична енергија низ цела Европа

Порта 3 - 26.03.2020

Во бројни европски земји забележан е пад на потрошувачката на електрична енергија поради пандемијата, а овој тренд е посебно изразен во Италија, каде минатата седмица потрошувачката паднала за 19,5%.

Во јануари 68,5 отсто од потрошената струја од домашни извори

Опсервер - 25.03.2020

Земјава во јануари годинава вкупно потрошила 865.418 мегават часови електрична енергија, 40,580 милиони нормални кубни метри природен гас, 616.687 тони јаглен и 73.559 тони нафтени продукти.

Во јануари 68,5 отсто од потрошената струја од домашни извори

Канал5 - 25.03.2020

Земјава во јануари годинава вкупно потрошила 865.418 мегават часови електрична енергија, 40,580 милиони нормални кубни метри природен гас, 616.687 тони јаглен и 73.559 тони нафтени продукти.

Во јануари граѓаните потрошиле 865.418 мегават часови електрична енергија

Слободен Печат - 25.03.2020

68,5 отсто од потрошената струја била од домашни извори. Земјава во јануари годинава вкупно потрошила 865.418 мегават часови електрична енергија, 40,580 милиони нормални кубни метри природен гас, 616.687 тони јаглен и 73.559 тони нафтени продукти.

Во јануари 68,5 отсто од потрошената струја од домашни извори

MakPress - 25.03.2020

Земјава во јануари годинава вкупно потрошила 865.418 мегават часови електрична енергија, 40,580 милиони нормални кубни метри природен гас, 616.687 тони јаглен и 73.559 тони нафтени продукти.

Во јануари 68,5 отсто од потрошената струја од домашни извори

Вечер - 26.03.2020

Земјава во јануари годинава вкупно потрошила 865.418 мегават часови електрична енергија, 40,580 милиони нормални кубни метри природен гас, 616.687 тони јаглен и 73.559 тони нафтени продукти.