TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Граѓани не можат да се ги подигнат личните карти од МВР смируваат, обрасците пристигнуваат од понеделник

Телма - 17.01.2020

Технички проблеми. Тоа е кусиот одговор што го добиле дел од граѓаните кои деновиве дошле да си ги подигнат личните карти во управните служби на МВР кај МТВ. Неофицијално им било кажано дека се потрошиле пластичните обрасци од кои се изработуваат ...

Од понеделник нова пратка лични карти, ќе се забрза издавањето

Фокус - 17.01.2020

По реакцијата на повеќе граѓани дека предолго чекаат за издавање лични документи од Министерството за внатрешни работи потврдија дека процесот се одвива забавено, но дека од 20 јануари, понеделник се очекува новата пратка на лични документи.

Граѓаните со недели чекаат лични карти, од МВР велат првите испораки почнуваат во понеделник

Република - 17.01.2020

Граѓаните што се сликале за лична карта пред Нова година сè уште чекаат за да ги подигнат своите документи. Остри реакции имаше на социјалните мрежи, каде граѓаните прашуваа па 21 век ли е ова? споделува корисник за неговиот разговор со службеникот.

Ќе се забрза издавањето на лични карти

Слободен Печат - 17.01.2020

По реакцијата на повеќе граѓани дека предолго чекаат за издавање лични документи од Министерството за внатрешни работи за „Фокус“ потврдија дека процесот се одвива забавено, но дека од 20 јануари, понеделник се очекува новата пратка на лични ...

Граѓаните со недели чекаат лични карти, од МВР велат првите испораки почнуваат во понеделник

Курир - 17.01.2020

Граѓаните што се сликале за лична карта пред Нова година сè уште чекаат за да ги подигнат своите документи. Остри реакции имаше на социјалните мрежи, каде граѓаните прашуваа па 21 век ли е ова? Дечко, не ти е готова личната карта, нема ни да ти биде ...