TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Илјадници учесници од пет континенти на „Илинденски денови”

Н.Македонија - 22.07.2019

Битола од 27 до 31 јули ќе биде домакин на 49-тото издание на Интернационалниот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови”. Во петте фестивалски денови ќе продефилираат 1.500 учесници од целиот свет.

Фолклорни ансамбли од три континенти на фестивалот „Илинденски денови“

Опсервер - 22.07.2019

Центарот за култура-Битола е подготвен за 49. издание на Републичкиот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“. На фестивалските сцени во Битола ќе настапат над 1000 членови на македонски и на фолклорни ансамбли од Мексико, Индија, ...

Фолклорни ансамбли од три континенти на фестивалот „Илинденски денови“

Сител - 22.07.2019

Центарот за култура-Битола е подготвен за 49. издание на Републичкиот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“. На фестивалските сцени во Битола ќе настапат над 1000 членови на македонски и на фолклорни ансамбли од Мексико, Индија, ...

Илинденски денови: Во Битола ќе настапат 1.000 фолклористи од Мексико, Индија, Русија, Израел, Белгија и Италија

Денешен - 22.07.2019

Центарот за култура-Битола е подготвен за 49. издание на Републичкиот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“. На фестивалските сцени во Битола ќе настапат над 1.000 членови на македонски и на фолклорни ансамбли од Мексико, Индија, ...

Фолклорни ансамбли од три континенти на „Илинденски денови“

Вечер - 22.07.2019

Центарот за култура-Битола е подготвен за 49. издание на Републичкиот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“. На фестивалските сцени во Битола ќе настапат над 1000 членови на македонски и на фолклорни ансамбли од Мексико, Индија, ...

Фолклорни ансамбли од три континенти на фестивалот „Илинденски денови“

А1 On - 22.07.2019

Центарот за култура-Битола е подготвен за 49. издание на Републичкиот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“. На фестивалските сцени во Битола ќе настапат над 1000 членови на македонски и на фолклорни ансамбли од Мексико, Индија, ...

Фолклорни ансамбли од три континенти на „Илинденски денови“ во Битола

+инфо - 22.07.2019

Центарот за култура-Битола е подготвен за 49. издание на Републичкиот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“. На фестивалските сцени во Битола ќе настапат над 1000 членови на македонски и на фолклорни ансамбли од Мексико, Индија, ...