TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Албанија се зголемува бројот и на возрасни заразени од морбили

Локално - 13.03.2018

Во Албанија, епидемијата на мали спаници добива пошироки размери. Освен деца на возраст до една година,кои поради возраста не се вакцинирани,се зголемува бројот на возрасни погодени од овој вирус.

Дали се заштитени од морбили сите родени по 1971 година?

Факултети - 13.03.2018

До 1987 година децата се заштитувале со една доза вакцина против морбили, кога била воведена ревакцинацијата Вакцинирањето против малите сипаници - морбили во Македонија почнало во 1971 година, а редовно се вакцинирало од 1972 година.

Во Србија потврден десеттиот смртен случај поради сипаници

Нетпрес - 12.03.2018

Во Србија во понеделникот е потврден и десеттиот смртен случај на лица заразено од сипаници во помалку од последните пет месеци, објави Радио-телевизија Србија (РТС). Како последица од зараза со вирусот на морбили на Инфективниот оддел на болницата ...

(ВИДЕО) 24 Анализа: Постои ли опасност од епидемија на морбили и кај нас?

Либертас - 12.03.2018

Во Албанија и Србија беснее епидемија на морбили. Постои ли опасност да избие и кај нас? Дали намалениот опфат со вакцинација може да го запали фитилот? Bо 24 анализа со Менче Точи дебатираат еминенти стручањаци, Др.

Во Албанија расте бројот и на возрасни заразени од сипаници

+инфо - 13.03.2018

Во Албанија, епидемијата на мали спаници добива пошироки размери. Освен деца на возраст до една година,кои поради возраста не се вакцинирани,се зголемува бројот на возрасни погодени од овој вирус.

Во Албанија се зголемува бројот и на возрасни заразени од морбили

Независен - 13.03.2018

Во Албанија, епидемијата на мали спаници добива пошироки размери. Освен деца на возраст до една година,кои поради возраста не се вакцинирани, се зголемува бројот на возрасни погодени од овој вирус.

Во Албанија се зголемува бројот на возрасни заразени од морбили

Курир - 13.03.2018

Во Албанија, епидемијата на мали спаници добива пошироки размери. Освен деца на возраст до една година,кои поради возраста не се вакцинирани,се зголемува бројот на возрасни погодени од овој вирус.

Во Албанија се зголемува бројот и на возрасни заразени од морбили...

Н.Македонија - 13.03.2018

Во Албанија се зголемува бројот и на возрасни заразени од морбили Во Албанија, епидемијата на мали спаници добива пошироки размери. Освен деца на возраст до една година, кои поради возраста не се вакцинирани, се зголемува бројот на возрасни погодени ...

Во Албанија се зголемува бројот и на возрасни заразени од морбили

Сител - 13.03.2018

Во Албанија, епидемијата на мали спаници добива пошироки размери. Освен деца на возраст до една година,кои поради возраста не се вакцинирани,се зголемува бројот на возрасни погодени од овој вирус.