TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Театарот моментално е замрен

Р.С.Европа - 02.08.2020

Нема актер кој во моментов не се чувствува како да е неправедно осуден, вели актерката и водачот на СКРМ Сања Арсовска во неделното интервју на Радио Слободна Европа. Со неа разговараме за театарот во време на светска пандемија, неговата иднина и за ...

Македонската режисерка Нина Николиќ ќе го режира копродукцискиот проект чиј носител е МНТ, а доби средства од ЕУ

Република - 31.07.2020

Проектот „Патиштата на хероите“, на Македонскиот народен театар кој се занимава со откривање и поддржување на поединците чија еколошка свест придонесува за позитивни општествени промени е поддржан од Програмата Креативна Европа во рамките на повикот ...

Проектот „Патиштата на хероите“ на МНТ доби 395 илјади евра од ЕУ

Курир - 31.07.2020

Проектот „Патиштата на хероите“ на Македонскиот народен театар (МНТ) е поддржан од Програмата Креативна Европа, во рамки на повикот за проекти за културна соработка на Западен Балкан со вкупно 395.183 евра.

„Патиштата на хероите“, проект на МНТ поддржан со 395.000 евра од Креативна Европа

Вечер Прес - 31.07.2020

Проектот „Патиштата на хероите“ на Македонскиот народен театар кој се занимава со откривање и поддржување на поединците чија еколошка свест придонесува за позитивни општествени промени е поддржан од Програмата Креативна Европа во рамките на повикот ...

Проект на МНТ доби средства од Европската Унија

Н.Македонија - 31.07.2020

Проектот „Патиштата на хероите“, на Македонскиот народен театар кој се занимава со откривање и поддржување на поединците чија еколошка свест придонесува за позитивни општествени промени е поддржан од Програмата Креативна Европа во рамките на повикот ...

Проектот „Патиштата на хероите“ на МНТ доби 395 илјади евра од ЕУ

А1 On - 31.07.2020

Проектот „Патиштата на хероите“ на Македонскиот народен театар (МНТ) е поддржан од Програмата Креативна Европа, во рамки на повикот за проекти за културна соработка на Западен Балкан со вкупно 395.183 евра.

Проектот „Патиштата на хероите“ на МНТ доби 395 илјади евра од ЕУ

Независен - 31.07.2020

Фото: Б. Грданоски Проектот „Патиштата на хероите“ на Македонскиот народен театар (МНТ) е поддржан од Програмата Креативна Европа, во рамки на повикот за проекти за културна соработка на Западен Балкан со вкупно 395.183 евра.

Проектот „Патиштата на хероите“ на МНТ доби 395 илјади евра од ЕУ

MakPress - 31.07.2020

Проектот „Патиштата на хероите“ на Македонскиот народен театар (МНТ) е поддржан од Програмата Креативна Европа, во рамки на повикот за проекти за културна соработка на Западен Балкан со вкупно 395.183 евра.

Македонската режисерка Нина Николиќ ќе го режира копродукцискиот проект чиј носител е МНТ, а доби средства од ЕУ

Екран - 31.07.2020

Проектот „Патиштата на хероите“, на Македонскиот народен театар кој се занимава со откривање и поддржување на поединците чија еколошка свест придонесува за позитивни општествени промени е поддржан од Програмата Креативна Европа во рамките на повикот ...

Проект на МНТ подржан од програмата Креативна Европа со околу 400 илјади евра

Телма - 01.08.2020

Проектот Патиштата на хероите, на Македонскиот народен театар кој се занимава со откривање и поддржување на поединците, чија еколошка свест придонесува за позитивни општествени промени е поддржан од Програмата Креативна Европа во рамките на повикот ...

Проект на МНТ доби 395.000 евра од Европската Унија

Макфакс - 31.07.2020

Проектот „Патиштата на хероите“, на Македонскиот народен театар кој се занимава со откривање и поддржување на поединците чија еколошка свест придонесува за позитивни општествени промени е поддржан од Програмата Креативна Европа во рамките на повикот ...

Ексклузивно со Милица Стојанова: Јас не се двојам од театарот, јас упорно живеам со театарот

Вечер Прес - 31.07.2020

Македонската театарска дива Милица Стојанова, и сега на 88 години вели дека театарот ѝ е пред сè и над сè. „Не можам без него. Ако не можам да отидам да гледам претстава, јас прашувам за неа.