TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

5 позитивни приказни за борбата против загадувањето од минатата година

Кафе пауза - 11.01.2019

Ако редовно ги следите вестите, веројатно мислите дека Земјата е еден огромен отпад. Секако дека постои причина за загриженост. Едно истражување покажало дека сме сред шестото масовно истребување на животните, многу истражувања покажале дека ...

5 позитивни приказни за борбата против загадувањето од минатата година

Пулс24 - 11.01.2019

1. Озонската дупка се намалува Не многу одамна, во средината на 1980-тите, научниците открија нешто загрижувачко – на озонот на Земјата, кој е еден вид штит од опасните ултравиолетови сончеви зраци, се појавила огромна дупка над Антарктикот.