TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Да не се бараат само грешките и фирмите да не се казнуваат без можност да се поправат, бара ССК

Телма - 14.06.2018

На инспекциските служби кои вршат контроли во фирмите да не им биде главна цел да бараат и откријат грешки и веднаш да ги казнуваат, туку да делуваат превентивно и едукативно, да му укажуваат на бизнисот како грешките да не се повторат.

ССК: Жолт картон пред казни од инспекциите

24 Вести - 14.06.2018

Пред да бидат казнети од инспекциите, фирмите да може да ги поправат грешките во работењето бараат бизнисмените од Сојузот на стопански комори на Македонија. Анализите на ССК за минатата година покажале дека најголем проблем при контролите е ...

Трговците реагираат на казните од инспекциските служби, опомените останаа само празни ветувања

Сител - 14.06.2018

Прво опомени и рок за отстранување на неправилностите, а дури потоа казни за фирмите, апелираат од Сојузот на стопански комори. Компаниите се жалат дека во најголем број случаи, при вршење инспекциски надзор, се инсистира на пронаоѓање ...

ССК: Пред да бидат казнети, фирмите да може да ги поправат нерегуларностите

Канал5 - 14.06.2018

Сојузот на стопански комори на Македонија бара да се воспостави систем на работа на инспекциските служби со кој ќе им се даде простор на компаниите да ги поправат утврдените нерегуларности, а не веднаш да бидат казнувани.

ССК: Реформaта на инспекциските служби значајна за работата на компаниите

А1 On - 14.06.2018

Да се воспостави систем на работа на инспекциските служби со точно утврдени акти поделени по сектори која документација е потребно да ја поседуваат компаниите, како би се овозможил простор за саморегулација за да се превенираат репресивни мерки и ...

ССК: Пред да бидат казнети, фирмите да може да ги поправат нерегуларностите

Стандард - 14.06.2018

Сојузот на стопански комори на Македонија бара да се воспостави систем на работа на инспекциските служби со кој ќе им се даде простор на компаниите да ги поправат утврдените нерегуларности, а не веднаш да бидат казнувани.

ССК: Инспекторите прво да опоменуваат, а потоа да казнуваат

+инфо - 14.06.2018

Лани под окото на инспекторите најчесто биле секторите туризам и угостителство, текстилна индустрија и градежништво, а најмали контроли има во секторот ИКТ. Превенција и едукација, па потоа санкција, модернизирање на инспекциските служби и ...

ССК: Пред да бидат казнети, фирмите да може да ги поправат нерегуларностите

Либертас - 14.06.2018

Сојузот на стопански комори на Македонија бара да се воспостави систем на работа на инспекциските служби со кој ќе им се даде простор на компаниите да ги поправат утврдените нерегуларности, а не веднаш да бидат казнувани.

Реформата на инспекциските служби значајна за работата на компаниите

Академик - 14.06.2018

Да се воспостави систем на работа на инспекциските служби, со точно утврдени акти поделени по сектори за тоа која документација треба да ја поседуваат компаниите за да се овозможи простор за саморегулација и за да се превенираат репресивните мерки и ...

Пред да бидат казнети, фирмите да може да ги поправат нерегуларностите

Вечер - 14.06.2018

Според ССК, потребно е да се промени перцепцијата за инспекциските служби и компаниите да не стравуваат дека ќе бидат санкционирани кога ќе дојдат инспектори во контрола. – Не се противиме на контролите, но тие не треба да прават само за да се ...

ССК: Инспекторите да не бараат игла во сено – прво едукација па после казна за фирмите

1tv - 14.06.2018

Инспекторите да не бараат игла во сеното – апелира бизнисот. Прво едукација па потоа парични казни или затворање за фирмите кај кои инспекторите затекнале нерегуларности во работењето. Анализите на ССК за минатата година покажуваат дека најголем ...