TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

УТРИНСКИ БРИФИНГ | Шахпаска: Над 92 отсто од вработените ќе одмораат во недела

Слободен Печат - 23.09.2021

Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за работните односи, со кој се дефинира дека недела е ден на неделен одмор останува блокиран на Комисијата за труд и социјална политика, поради процедурални забелешки.

Шахпаскa: Пратениците од опозицијата да не го блокираат Предлог законот за Недела ден на неделен одмор

Бизнис Вести - 23.09.2021

Пратениците од опозицијата треба да покажат свест за правата на работниците, и да ја прекинат блокадата за да се создадат услови да помине предлог законот за недела ден на неделен одмор низ собраниска процедура, рече министерката за труд и социјална ...

Недела неработен ден – увид на контролата на работењето ќе вршат надлежните инспекторати

Локално - 23.09.2021

Законот за работните односи, со кој се дефинира дека недела е ден на неделен одмор останува блокиран на Комисијата за труд и социјална политика, поради процедурални забелешки. -Овој Предлог закон овозможува над 92 проценти од вработените да одмораат ...

Шахпаскa: Пратениците од опозицијата да не го блокираат Предлог законот за Недела ден на неделен одмор

Centar - 23.09.2021

Пратениците од опозицијата треба да покажат свест за правата на работниците, и да ја прекинат блокадата за да се создадат услови да помине предлог законот за недела ден на неделен одмор низ собраниска процедура, рече министерката за труд и социјална ...

Шахпаскa: Пратениците од опозицијата да не ги блокираат законските измени за недела ден за одмор

Press24 - 23.09.2021

Пратениците од опозицијата треба да покажат свест за правата на работниците и да ја прекинат блокадата за да се создадат услови низ собраниска процедура да биде усвоен Предлог-законот за недела како ден на неделен одмор, вели министерката за труд и ...

Шахпаска со апел: Пратениците од опозицијата да не го блокираат предлог законот за недела ден на неделен одмор

Локално - 23.09.2021

Пратениците од опозицијата треба да покажат свест за правата на работниците, и да ја прекинат блокадата за да се создадат услови да помине предлог законот за недела ден на неделен одмор низ собраниска процедура, рече министерката за труд и социјална ...

Шахпаскa: Пратениците од опозицијата да не ги блокираат законските измени за недела ден за одмор

Вечер Прес - 23.09.2021

Пратениците од опозицијата треба да покажат свест за правата на работниците и да ја прекинат блокадата за да се создадат услови низ собраниска процедура да биде усвоен Предлог-законот за недела како ден на неделен одмор, вели министерката за труд и ...

Пратениците од опозицијата да не го блокираат законското решение за недела неработен ден, бараат од МТСП

Вечер Прес - 22.09.2021

Министерството за труд и социјална политика апелира до пратениците од опозицијата да не ја кочат собраниската процедура за Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за работните односи, со кој се дефинира дека недела е ден на неделен ...