TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Библиотеката „АЛ-БИ“ – македонски културен топос

Локално - 13.08.2019

Во Библиотеката „АЛ-БИ“, вгнездена под дабовата шума на демирхисарското село Бабино, се чуваат и се изложени првиот број на Македонскиот правопис, примерок од првото издание на македонскиот Буквар, првото издание на весникот „Нова Македонија“ ...

Пред НУ Библиотека „Григор Прличев“ богата програмска недела

OhridNews - 12.08.2019

Од охридската библиотека најавуваат повеќе активности за оваа седмица. Денес, во читалната на библиотеката е поставена изложба на книги од Роднокрајните автори родени во август: Живко Чинго, Радослав Петкоски, Ангеле Грозданоски и Славе Николовски – ...

Библиотеката „АЛ-БИ“ – македонски културен топос

Опсервер - 13.08.2019

Во Библиотеката „АЛ-БИ“, вгнездена под дабовата шума на демирхисарското село Бабино, се чуваат и се изложени првиот број на Македонскиот правопис, примерок од првото издание на македонскиот Буквар, првото издание на весникот „Нова Македонија“ ...

Библиотеката „АЛ-БИ“ – македонски културен топос

Денар - 13.08.2019

Во Библиотеката „АЛ-БИ“, вгнездена под дабовата шума на демирхисарското село Бабино, се чуваат и се изложени првиот број на Македонскиот правопис, примерок од првото издание на македонскиот Буквар, првото издание на весникот „Нова Македонија“ ...

ВО ДЕМИРХИСАРСКО БАБИНО: АЛ-БИ чува и стол на кој седел војводата Јордан Пиперката

Денешен - 13.08.2019

Во Библиотеката „АЛ-БИ“, вгнездена под дабовата шума на демирхисарското село Бабино, се чуваат и се изложени првиот број на Македонскиот правопис, примерок од првото издание на македонскиот Буквар, првото издание на весникот „Нова Македонија“, ...

Библиотеката „АЛ-БИ“ – македонски културен топос

MakPress - 13.08.2019

Во Библиотеката „АЛ-БИ“, вгнездена под дабовата шума на демирхисарското село Бабино, се чуваат и се изложени првиот број на Македонскиот правопис, примерок од првото издание на македонскиот Буквар, првото издание на весникот „Нова Македонија“ ...

Во библиотеката „АЛ-БИ“ во Бабино, зборот живее со сета сила и магија

МКД - 13.08.2019

Во Библиотеката „АЛ-БИ“, вгнездена под дабовата шума на демирхисарското село Бабино, се чуваат и се изложени првиот број на Македонскиот правопис, примерок од првото издание на македонскиот Буквар, првото издание на весникот „Нова Македонија“ ...