TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Студентскиот и професорскиот пленум со поддршка за протестот за Кежаровски

Р.С.Европа - 18.01.2015

Студентскиот пленум денеска преку соопштение на својата официјална Фејсбук страница објави поддршка за протестот против затворската пресуда за новинарот Томислав Кежаровски што е закажан за во вторник.

Студентски пленум го поддржува протестот против пресудата за новинарот Кежаровски

Радио МОФ - 18.01.2015

Студентски пленум преку својата Фејсбук страница го поддржа протестот против пресудата затвор за новинарот Томислав Кежаровски , закажан за во вторник во 12 часот пред судот. Според нив, во држава што ги затвора новинарите не може да се очекува ...

Студентски пленум ќе протестира за Кежаровски

Фокус - 18.01.2015

Граѓани, заземајте страни! По примерот на професорите и Студентскиот пленум застанува зад протестот за Кежаровски. Тие јавно ги повикаа пленумците да излезат во вторник и да се спротивстават на насилството на власта.

Студентски пленум го поддржува протестот против пресудата за новинарот Кежаровски

А1 On - 18.01.2015

Студентскиот пленум на својата Фејсбук страница го поддржа протестот против пресудата за новинарот Томислав Кежаровски, закажан за во вторник во 12:00 часот пред судот. Според нив, во држава што ги затвора новинарите не може да се очекува слободни и ...

Студенскиот пленум го поддржува протестот против пресудата на новинарот Кежаровски

Локално - 18.01.2015

Студентски пленум преку својата Фејсбук страница го поддржа протестот против пресудата затвор за новинарот Томислав Кежаровски, закажан за во вторник во 12 часот пред судот. Според нив, во држава што ги затвора новинарите не може да се очекува ...

Студентскиот пленум го поддржува протестот за новинарот Кежаровски

Факултети - 18.01.2015

И Студентскиот пленум по примерот на професорите го поддржува и застанува зад протестот за Кежаровски . Тие јавно ги повикаа пленумците да излезат во вторник и да се спротивстават на насилството на власта.

Студентски пленум: Граѓани, заземете страна и дојдете на протест за слобода на Кежаровски

+инфо - 18.01.2015

Студентски пленум преку својата страница на Фејсбук го поддржа протестот против пресудата затвор за новинарот Томислав Кежаровски, закажан за во вторник во 12 часот пред судот. Според нив, во држава што ги затвора новинарите не може да се очекува ...

Професорски пленум со подршка на Кежаровски

Нова ТВ - 17.01.2015

Заробувањето на новинарот Кежаровски значи заробување на вистината , слободата на говорот, а со тоа и слободата на право на различно мислење. Водењето на судската постапка и итното приведување на Кежаровски е јасна порака за неговите колеги ...

(ВИДЕО) Нова акција на Студентски пленум: Борбата продолжува, и нема да запре

Sky - 17.01.2015

Нова акција на Студентски пленум: Борбата продолжува, и нема да ...

[Видео] Борбата продолжува! – акција на Студентскиот пленум

Радио МОФ - 16.01.2015

Студентите, активисти на Студентскиот пленум објавие видеоснимка од нивната последна акција – транспарентите со натписи „Стоп за лошите реформи“ и „Солидарност“ осамнаа на зградите на техничките факултети на ...

И Студентскиот пленум ќе протестира за Кежаровски

Либертас - 18.01.2015

По примерот на професорите и Студентскиот пленум застанува зад протестот за Кежаровски. Тие јавно ги повикаа пленумците да излезат во вторник и да се спротивстават на насилството на власта.

„Професорски пленум“: Пуштете го Кежаровски на слобода!

+инфо - 17.01.2015

Професорскиот пленум дава поддршка за новинарот Томислав Кежаровски и бара тој да биде пуштен на слобода. „Заробувањето на новинарот Кежаровски значи заробување на вистината, слободата на говорот, а со тоа и слободата на право на различно мислење.

И Студентскиот пленум ќе протестира за Кежаровски

Sky - 18.01.2015

По примерот на професорите и Студентскиот пленум застанува зад протестот за Кежаровски. Тие јавно ги повикаа пленумците да излезат во вторник и да се спротивстават на насилството на власта.

Професорски пленум со подршка на Кежаровски

А1 On - 17.01.2015

Заробувањето на новинарот Кежаровски значи заробување на вистината, слободата на говорот, а со тоа и слободата на право на различно мислење. Водењето на судската постапка и итното приведување на Кежаровски е јасна порака за неговите колеги новинари, ...

Професорскиот пленум: Повикуваме Кежаровски да биде пуштен на слобода

Либертас - 17.01.2015

„Заробувањето на новинарот Кежаровски значи заробување на вистината, слободата на говорот, а со тоа и слободата на право на различно мислење. Водењето на судската постапка и итното приведување на Кежаровски е јасна порака за неговите колеги ...

Професорски пленум со подршка на Кежаровски

Локално - 17.01.2015

Заробувањето на новинарот Кежаровски значи заробување на вистината , слободата на говорот, а со тоа и слободата на право на различно мислење. Водењето на судската постапка и итното приведување на Кежаровски е јасна порака за неговите колеги ...

Професорскиот пленум во одбрана на Кежаровски

Фокус - 17.01.2015

Во име на човечките вредности, во име на вистината и правдата, повикуваме новинарот Томислав Кежаровски да биде пуштен на слобода!“ И Професорскиот пленум застанува вои одбрана на новинарот Кежаровски и го поддржуваат протестот во вторник пред ...

Професорскиот пленум повикува новинарот Томислав Кежаровски да биде пуштен на слобода

Фактор - 17.01.2015

Денеска од Професорскиот пленум до Иницијативниот одбор за ослободување на новинарот Томислав Кежаровски, Здружението на новинари на Македонија и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници на Македонија беше испратено барање за ...

Професорскиот пленум повикува Кежаровски да биде пуштен на слобода!

Бриф - 17.01.2015

„Заробувањето на новинарот Кежаровски значи заробување на вистината, слободата на говорот, а со тоа и слободата на право на различно мислење. Водењето на судската постапка и итното приведување на Кежаровски е јасна порака за неговите колеги ...

Поддршка од професорскиот пленум за Кежаровски

Канал 77 - 18.01.2015

Заробувањето на новинарот Кежаровски значи заробување на вистината, слободата на говорот, а со тоа и слободата на право на различно мислење. Водењето на судската постапка и итното приведување на Кежаровски е јасна порака за неговите колеги новинари, ...