TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Што се случува под Антарктикот? Научниците снимиле страшни звуци!

Кумановски м. - 20.10.2018

Научниците на арктичкото дно забележале страшни звуци, а потоа спровеле истражување за да дознаат зошто тие се формираат. Откако во 2014. година истражувачите поставиле 34 сеизмички монитори во снегот, на врвот на најголемиот леден покривач на ...

Научниците снимија необичен звук на Антартикот

Иновативност - 19.10.2018

Научниците открија мистериозни звуци на Росовата ледена бариера на Антарктикот. Се смета дека звукот настанал кога ветрот се одбива од снежните брегови и предизвикува вибрирање на подлогата.

Научници на Антарктикот снимија мистериозен звук (АУДИО)

МКД - 18.10.2018

Научници на антарктичкото тло кај Росовата бариера снимија мистериозни звуци , а потоа спроведоа истражување за да дознаат како се создаваат. Откако во 2014 година истражувачи поставиле 34 сеизмички монитори во снегот, на врвот на најголемата ледена ...

Што се случува под антарктичкиот лед? Научниците откриле мистериозен звук

Вечер - 18.10.2018

Научниците забележале морничави звуци на антарктичкото дно, по што спровеле истражување со цел да дознаат зошто тие настануваат. Во 2014 година истражувачите поставиле 34 сеизмички монитори во снегот на врвот од најголемата ледена покривка на ...

ВИДЕО Чудни звуци открија научниците на Антарктикот

Нетпрес - 20.10.2018

Научниците открија мистериозни звуци на Росовата ледена бариера на Антарктикот. Се смета дека звукот настанал кога ветрот се одбива од снежните брегови и предизвикува вибрирање на подлогата.

Што „зуи“ од Антарктикот?

Таратур - 19.10.2018

Истражувајќи ја антарктичката ледена површина, кај Росовата ледена плоча, од страна на научниците беа снимени мистериозни звуци, по што беше направено истражување со цел да се дознае на кој начин се создаваат истите.