TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Денеска се празнува Преподобен Григориј Декаполит

Екран - 03.12.2023

Собор на семејството на св. Григориј Палама Во првата недела по празникот на свети Григориј Палама (14/27 ноември) е прославено и семејството на светителот, кое го следело патот на монашкиот подвиг.

Го празнуваме Преподобен Григориј Декаполит

4NEWS - 03.12.2023

Роден е во Декапол Исавриски, од Сергиј и Марија, родители угледни и благочестиви. Кога заврши училиште родителите сакаа да го oженат, но тој побегна во пустина и се замонаши. Живееше по разни места: во Византија, во Рим, на Олимписката Гора.

Денеска се празнува Преподобен Григориј Декаполит

Слободен Печат - 03.12.2023

Роден е во Декапол Исавриски, од Сергиј и Марија, родители угледни и благочестиви. Кога заврши училиште родителите сакаа да го oженат, но тој побегна во пустина и се замонаши. Живееше по разни места: во Византија, во Рим, на Олимписката Гора.