TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Екологистите бараат ново координативно тело за препораките од УНЕСКО

24 Вести - 27.11.2022

Формирање ново координативно тело со сите засегнати страни кои со години си ја префрлаат одговорноста по однос на препораките на УНЕСКО за охридскиот регион предлагаат дел од екологистите.

Ќе успее ли Македонија да ги спроведе препораките на УНЕСКО?

Сител - 27.11.2022

Временскиот период за имплементација на препораките на УНЕСКО притиска. Екологистите сметаат дека недостасува заштита на терен на крајбрежниот појас и нелегалните градби но и координативно тело од повеќе надлежни институции, има документи кои ...

Граѓански активисти: Владата напиша план за Охрид што ќе го прати во УНЕСКО, ама не терен ништо не се спроведува 

Алфа - 27.11.2022

Се пролонгираат роковите за исполнување на препораките на Унеско за кои државата имаше дополнително време од 2 години.Сосема површно,недоволно стручно и избрзано се изработуваат документи без теренски истражувања,а во тимовите воопшто нема експерти ...