TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рекордна цена за слика од Моне на аудиција во Њујорк

Алсат-М - 15.05.2019

Слика од францускиот сликар од периодот на импресионизмот, Клод Моне е продадена за 110 милиони долари. Воедно, тоа е светски рекорд за продадено дело на овој француски уметник. Моне ја завршил сликата на масло во 1890 година, како дел од неговата ...

Слика на Клод Моне продадена за рекордни 110,7 милиони долари

Опсервер - 15.05.2019

Една од легендарните слики со пластови сено, на францускиот импресионист Клод Моне, достигна рекордни 110,7 милиони долари на наддавање во аукциската куќа Сотби’с во Њујорк. Моне (1840-1926) својата серија со сеното од 25 платна (Les meules), ја ...

Рекорд: Слика на Моне продадена за 110,7 милиони долари

+инфо - 15.05.2019

Претходните сопственици ја купиле сликата во 1986 година за 2,53 милиони долари. „Сотеби“ не дал никакви детали за новиот купувач. Моне (1840-1926) серијата со пластови сено (Les meules) од 25 платна ја насликал недалеку од својата куќа во ...

Слика на Моне продадена за рекордни 110.7 милиони долари

Макфакс - 15.05.2019

Слика од Клод Моне е продадена за 110.7 милиони долари, што е светски рекорд за продадено дело на францускиот уметник. Моне ја завршил сликата на масло во 1890 година, како дел од неговата серија монети „Хејстакс“, на која е прикажан руралниот живот ...

Рекорд: Слика на Моне продадена за 110,7 милиони долари

PressingTV - 15.05.2019

Една од легендарните слики на пластови сено на францускиот импресионист Клод Моне достигна рекордни 110,7 милиони долари на аукција во „Сотеби“ во Њујорк. Моне (1840-1926) серијата стогови сено „Les meules“ составена од 25 платна ги насликал ...

Слика на Моне продадена за 110,7 милиони долари

1tv - 15.05.2019

Слика на Клод Моне е купена за 110,7 милиони долари што е нов светски рекорд за делото на францускиот уметник. Моне го завршил делото во 1890 година како дел од неговата серија Haystacks, што го прикажува руралниот живот во близина на неговиот дом ...

Слика на Клод Моне продадена за рекордни 110,7 милиони долари

+инфо - 15.05.2019

Една од легендарните слики со пластови сено, на францускиот импресионист Клод Моне, достигна рекордни 110,7 милиони долари на наддавање во аукциската куќа Сотби’с во Њујорк. Моне (1840-1926) својата серија со сеното од 25 платна (Les meules), ја ...

Слика на Клод Моне продадена за рекордни 110,7 милиони долари

А1 On - 15.05.2019

Една од легендарните слики со пластови сено, на францускиот импресионист Клод Моне, достигна рекордни 110,7 милиони долари на наддавање во аукциската куќа Сотби’с во Њујорк. Моне (1840-1926) својата серија со сеното од 25 платна (Les meules), ја ...

Слика на Клод Моне продадена за рекордни 110,7 милиони долари

MakPress - 15.05.2019

Една од легендарните слики со пластови сено, на францускиот импресионист Клод Моне, достигна рекордни 110,7 милиони долари на наддавање во аукциската куќа Сотби’с во Њујорк. Моне (1840-1926) својата серија со сеното од 25 платна (Les meules), ја ...