TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во МСУ отворена изложбата „PRE/FABRIC“

Порта 3 - 14.03.2018

Во Музејот на современа уметност во Скопје вчера се отвори изложбата PRE/FABRIC. Изложбата е проект на архитект Милан Мијалковиќ и Катарина Урбанек од Австрија. Проектот ја истражува историјата и трансформацијата низ годините на монтажните куќи ...

Изложба за монтажните куќи во Скопје донирани по земјотресот

Канал5 - 13.03.2018

Во Музејот на современа уметност (МСУ) вечер од 19 часот ќе биде отворена изложбата „Pre/Fabric - растечките куќи на Скопје“ - проект за монтажните куќи и населби во Скопје по земјотресот во 1963 година.

ИНТЕРВЈУ со Милан Мијалковиќ и Катарина Урбанек: Скопските бараки се ткивото, структурата на овој град

Build - 12.03.2018

По седум години пауза, Милан Мијалковиќ и Катарина Урбанек гостуваат во Скопје со новата изложба и публикација „PRE/FABRIC. Растечките куќи на Скопје“. Пред македонската јавност ќе ја раскажат приказната за шест одбрани монтажни бараки во Скопје, но ...

Изложба за монтажните куќи во Скопје донирани по земјотресот

CivilMedia - 13.03.2018

Во Музејот на современа уметност (МСУ) вечер од 19 часот ќе биде отворена изложбата „Pre/Fabric – растечките куќи на Скопје“ – проект за монтажните куќи и населби во Скопје по земјотресот во 1963 година.

Изложба за монтажните куќи во Скопје донирани по земјотресот

А1 On - 13.03.2018

Во Музејот на современа уметност (МСУ) вечер од 19 часот ќе биде отворена изложбата „Pre/Fabric – растечките куќи на Скопје“ – проект за монтажните куќи и населби во Скопје по земјотресот во 1963 година.

Изложба за монтажните куќи во Скопје донирани по земјотресот

Сител - 13.03.2018

Во Музејот на современа уметност (МСУ) вечер од 19 часот ќе биде отворена изложбата „Pre/Fabric - растечките куќи на Скопје“ - проект за монтажните куќи и населби во Скопје по земјотресот во 1963 година.

Изложба за монтажните куќи во Скопје донирани по земјотресот

+инфо - 13.03.2018

Автори се Милан Мијалковиќ и Катарина Урбанек од Австрија. Во Музејот на современа уметност (МСУ) вечер од 19 часот ќе биде отворена изложбата „Pre/Fabric – растечките куќи на Скопје“ – проект за монтажните куќи и населби во Скопје по земјотресот во ...

Изложба за монтажните куќи во Скопје донирани по земјотресот

Република - 13.03.2018

Во Музејот на современа уметност (МСУ) вечер од 19 часот ќе биде отворена изложбата „Pre/Fabric – растечките куќи на Скопје“ – проект за монтажните куќи и населби во Скопје по земјотресот во 1963 година.

Изложба за монтажните куќи во Скопје донирани по земјотресот

Скопје инфо - 13.03.2018

Во Музејот на современа уметност (МСУ) вечер од 19 часот ќе биде отворена изложбата „Pre/Fabric - растечките куќи на Скопје“ - проект за монтажните куќи и населби во Скопје по земјотресот во 1963 година.

Проект што трага по приказните на куќите во Скопје...

Н.Македонија - 13.03.2018

Проектот ја разгледува историјата на градбите на шест куќи и искуството на домаќините од животот во нив. Преку начинот на кој ги користеле објектите низ годините и оптимално ја приспособиле нивната структура заради задоволување на личните потреби...

Истражувачка изложба за скопските бараки во МСУ

Сакам да кажам - 13.03.2018

Вечерва во 19 часот, во Музејот на современа уметност (МСУ) ќе се отвори изложбата „Пре-фабрикати: Растечките куќи на Скопје“, проект на Милан Мијалковиќ и Катарина Урбанек од Австрија. Истражувачкиот проект ја следи историјата на шест одбрани ...